SEGRE

PARTITS DEBAT

Una vintena de càrrecs del PDeCAT de Lleida, amb la Crida

Donen suport que JxCat substitueixi com a partit la formació de Bonvehí || Manifest al qual se sumen consellers i alts càrrecs

Carles Puigdemont dóna suport a la proposta de la Crida.

Carles Puigdemont dóna suport a la proposta de la Crida.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de càrrecs electes de JxCat de Lleida es van sumar ahir via xarxes socials a la proposta formulada pel líder de la Crida Nacional per la Independència, Jordi Sànchez, de crear una assemblea constituent de JxCat per convertir-lo en partit polític i debatre, en els 6 mesos posteriors, si cal dissoldre el PDeCAT, una proposta rebutjada divendres per la direcció d’aquesta formació. Ramon Farré, Toni Postius, Joan Eroles, Rosa Perelló, Enric Mir, Josep Ibarz, Anna Feliu, Violant Cervera, Miquel Àngel Cullerés o Marc Solanes, entre altres, es van sumar a desenes d’electes de JxCat i militants del PDeCAT que ahir van fer públic un manifest on aposten per convertir l’espai polític de JxCat en una organització política.

El manifest reclama crear una força política “de suma i no d’exclusions”, “útil per aflorar i donar sortida a les grans potencialitats que té Catalunya”. “Ha arribat l’hora de la concreció”, asseguren, després d’agrair “la prudència i esforços” en el procés de reordenació. Va coincidir amb la creació del Partit Nacionalista de Catalunya, liderat per l’excoordinadora del PDeCAT Marta Pascal (vegeu la pàgina 25).

Budó, Buch, Calvet i Puigneró es van alinear amb la proposta de crear una nova formació política

Aquesta postura, que xoca amb la defensada pel sector afí a David Bonvehí, que aposta per una coalició que inclogui el PDeCAT, compta també amb el suport de l’expresident Carles Puigdemont i té entre els seus signants diputats al Parlament com Josep Maria Forné, Elsa Artadi, Montse Macià, Ferran Mascarell, així com al Congrés com Jaume Alonso Cuevillas o l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, entre molts altres. Així mateix, també firmen el manifest l’exmembre de la Mesa del Parlament Ramona Barrufet i Ramon Augé. Consellers com Meritxell Budó, Miquel Buch, Damià Calvet i Jordi Puigneró també van donar suport a la proposta a les xarxes socials.

Marc Solsona: “El PDeCAT està preparat per a les eleccions” El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, assegurava, abans que es coneguessin el manifest i les adhesions públiques a la Crida, que des de la formació veuen marge per assolir un acord de confluència amb la Crida Nacional per la República que faci possible transitar cap a JxCat sempre que hi hagi un “reconeixement mutu”. Solsona, que no es troba entre els signants del manifest, va alertar que no contemplen la possibilitat d’una dissolució del partit i que estarien en disposició de presentar-se en solitari a les eleccions. L’acord final s’ha de votar al juliol.

tracking