SEGRE

ESPANYA

Astúries, primera comunitat lliure de Covid al cap de 14 dies sense contagis

Augmenta el nombre de persones amb símptomes de la malaltia a tot l'Estat || Investiguen si un brot a Castelló té com a origen una família de Lleida

Una sanitària realitza una prova diagnòstica PCR a un ciutadà.

Una sanitària realitza una prova diagnòstica PCR a un ciutadà.EFE/FERNANDO VILLAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Principat d’Astúries s’ha convertit en la primera comunitat autònoma a acumular dos setmanes (període d’incubació de la malaltia) sense nous positius per Covid-19. En concret, fa disset dies que Astúries no notifica casos, la qual cosa manté la xifra acumulada de contagis des de l’inici de la pandèmia en 2.435.

Per la seua part, el ministeri de Sanitat va fer públiques ahir tres morts amb Covid-19 en vint-i-quatre hores, així com dotze decessos en l’última setmana, amb la qual cosa la xifra total de víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia se situa en 28.346.

S’han notificat 84 nous positius, en comparació amb els 118 de diumenge, xifra que deixa en 248.970 les persones que s’han infectat pel nou coronavirus. Fins a 969 persones han iniciat símptomes de Covid-19 en les dos últimes setmanes, de les quals 331 s’han produït en els últims set dies.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va reconèixer que el nombre de notificats amb símptomes en els últims set dies és “una miqueta més elevat que el que es va observar fa quatre o cinc dies”, quan se’n registraven al voltant de 240 o 250. Segons l’expert, aquest avenç es deu al “nombre d’asimptomàtics”.

Sanitat té registrats 51 brots de Covid-19 a tot Espanya, encara que, de tots aquests, considera que a penes 11 són “d’interès” per volum o característiques, entre els quals el de Lleida.

D’altra banda, les autoritats valencianes van confirmar un brot a Castelló. Es tracta d’un grup format per diversos nuclis familiars amb un total de setze casos positius, cap de greu i tots estan aïllats. L’origen del brot podria deure’s a una reunió familiar durant la celebració de Sant Joan dimarts passat. Una de les famílies participants procedeix de la ciutat de Lleida i un dels membres va presentar símptomes el dilluns 22.

tracking