SEGRE

PROCÉS NEGOCIACIÓ

El PDeCAT descarta dissoldre's en JxCat per formar un nou partit

Edils i càrrecs de la formació acompanyen Bonvehí amb un manifest que advoca per mantenir la identitat pròpia || “JxCat és també el PDeCAT”, afirma Solsona

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, amb una foto dels últims instants en llibertat de Rull i Turull.

El portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, amb una foto dels últims instants en llibertat de Rull i Turull.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després que la setmana passada es fes públic un manifest en favor de la dissolució del PDeCAT en JxCat a fi de crear un nou partit, el lleidatà Marc Solsona, portaveu de la formació liderada per David Bonvehí, va descartar ahir rotundament aquesta possibilitat. Així, Solsona va subratllar que el principal partit sorgit de l’extinta Convergència no desapareixerà, encara que va admetre que l’entesa i la confluència entre JxCat, el PDeCAT i la Crida no és fàcil. En aquest sentit, el també alcalde de Mollerussa va explicar que el lideratge de Carles Puigdemont des de Bèlgica no és “en cap cas” un problema i va subratllar que el PDeCAT defineix el “projecte polític” de dos formes diferents. “Com una aliança electoral per guanyar les eleccions o com un projecte que perduri en el temps i que, per tant, ha de tenir més continguts de fons a part de la independència”, va indicar.

I és que, per a Solsona, ha arribat el moment de “confluir de manera definitiva” després de dos anys d’“experiència” en JxCat i crear una aliança estable. “Per això el paper del PDeCAT ha d’estar ben representat”, va afegir, alhora que va advertir que “JxCat no es pot entendre sense el PDeCAT perquè JxCat és també PDeCAT”. Solsona, en declaracions a Catalunya Ràdio, va acabar per criticar “que es faci un debat com si les dos coses fossin diferents entre elles”.

Bonvehí afirma que segueixen negociant i que hi ha “marge d’acord” si hi ha voluntat de tancar-lo

Vilalta demana a Torra que no vinculi la data dels comicis a la reordenació del PDeCAT i JxCat

Per la seua banda, el president del PDeCAT, David Bonvehí, va coincidir amb Solsona en les dificultats per avançar en la negociació amb l’espai de JxCat i la Crida.

“Mentre hi hagi voluntat d’acord, hi ha marge per a l’acord”, va manifestar en una carta enviada ahir mateix als associats. En aquesta missiva va assegurar que “tenim una voluntat propositiva per continuar negociant, amb l’objectiu que això surti bé”. Bonvehí també va explicar que “respecta” les altres opinions sobre l’encaix de l’independentisme postconvergent.

En paral·lel, alcaldes i càrrecs de la formació van fer públic un manifest en el qual van donar suport a la direcció i van advocar per mantenir la identitat pròpia i no desaparèixer dins d’un nou partit amb les sigles de JxCat. Sota el lema Hi som, hi hem estat i hi serem, van demanar “fugir de pensament únic” en el procés de reordenació de JxCat i van avisar que “s’ha de reconèixer els sumands de la suma”. “Per sumar sempre hi serem, però des del reconeixement dels sumands”, resa el text, en el qual també es reivindica que el PDeCAT ha “mogut la centralitat del catalanisme cap a l’independentisme deixant-lo al sector majoritari de la societat catalana”. “Un projecte polític com aquest, com el que representem, no es pot diluir i encara menys deixar d’existir”, conclou el manifest.

ERC reclama unitat per transitar “de la reconstrucció a la República” El president d’ERC, Oriol Junqueras, i el coordinador nacional de la formació, Pere Aragonès, van reclamar ahir una estratègia comuna de l’independentisme per transitar “de la reconstrucció a la República”. En un article a La Vanguardia, van subratllar que ni la crisi generada pel coronavirus “no pot fer oblidar l’amnistia i l’autodeterminació, ni es pot esperar la República per començar a transformar el país”.

tracking