SEGRE

COVID

Vergés proposarà al Govern de fer obligatori l'ús de màscares a Catalunya

En una entrevista en Rac1 recollida per Europa Press, la consellera ha avançat que amb aquesta proposta serà obligatori portar màscara en espais exteriors encara que hi hagi distància social

La consellera Alba Vergés, durant la roda de premsa d’ahir a la sala d’actes de l’hospital Arnau.

La consellera Alba Vergés, durant la roda de premsa d’ahir a la sala d’actes de l’hospital Arnau.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha anunciat que proposarà al Govern aquest dimarts de fer obligatori l’ús de màscara en tota Catalunya: "En l’àmbit de les màscares hem d’anar més enllà a tot el país. L’obligació que hem aplicat a Lleida, estem preparats per ampliar-la a tot el país".

En una entrevista en Rac1 recollida per Europa Press, la consellera ha avançat que amb aquesta proposta serà obligatori portar màscara en espais exteriors encara que hi hagi distància social, ja que ha apuntat que "quan augmenten els casos, augmenta la probabilitat de casos greus".

Vergés ha concretat que només es podria prescindir de la màscara "amb els convivents" i ha cridat a la societat a interioritzar les mesures de distanciament, higiene de mans i posar-se màscara, que assegura que no es pot deixar mai a casa.

Ha explicat que aquesta proposta la compartirà amb els membres del Govern i "haurà d’anar al Procicat en una resolució", i ha insistit que s’haurà d’emportar màscara com a norma general, encara que ha descartat fer-ho per fer esport.

"A tot arreu, a la platja serà més complicat, però cal tenir l’ànim. Ens hem de ficar al cap que és més important posar-lo que deixar-la. No podem deixar-la mai a casa", ha afirmat Vergés en ser preguntada per les situacions en les quals s’haurà d’emportar la màscara.

Ha sostingut que hi ha d’haver sancions quan es posa una norma, però ha afegit que "l’important no és ser punitiu, sinó la importància que tenen les accions individuals".

tracking