SEGRE

ESPANYA

Catalunya obligarà a usar mascareta tot i que hi hagi distanciament social

Salut proposa la mesura i el Govern català preveu que el Procicat aprovi avui la norma || Al Segrià ja s'ha de portar des de dissabte amb el nou confinament

La majoria dels lleidatans compleixen al peu de la lletra l’obligatorietat d’utilitzar mascareta al carrer.

La majoria dels lleidatans compleixen al peu de la lletra l’obligatorietat d’utilitzar mascareta al carrer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ús de la mascareta a Catalunya serà, previsiblement, obligatori sempre tant dins com fora dels espais públics i encara que es mantinguin les distàncies, per frenar el ritme de contagis i evitar altres confinaments com el del Segrià. Aquesta mesura va ser ahir proposada per la consellera de Salut, Alba Vergés, que la va considerar un mecanisme de protecció molt important a l’hora d’evitar la transmissió del virus. Hores més tard la portaveu del Govern català, Meritxell Budó, va assegurar que la petició es traslladarà avui al Procicat en una reunió, ja que ha de ser aquest el que l’aprovi de manera definitiva, una cosa que el Govern espera que succeeixi. Si s’imposa l’ús obligatori de la mascareta, tot aquell que no la porti podria ser multat, encara que es contemplen algunes excepcions per no portar-la com són la pràctica d’algun esport o quan s’estigui menjant.

El director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, va afirmar ahir a Lleida que en el cas del Segrià l’obligatorietat de portar mascareta sempre ja és una realitat des de dissabte passat. Segons va explicar, és un dels punts que es recull en l’ordre del confinament de la comarca.

En un altre ordre de coses, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CISC) ha desenvolupat un test d’anticossos que permet conèixer la immunitat davant del Covid-19 amb un 98% de fiabilitat i que s’espera que pugui començar a utilitzar-se en un mes i mig. La prova serològica, batejada com a Kit Elisa, detecta aquests anticossos i permet saber si una persona ha estat en contacte amb el coronavirus SARS-CoV-2 i si el seu sistema immunitari ha reaccionat.

Mentrestant, els nous casos de coronavirus a Espanya van tornar a sobrepassar ahir el centenar després de notificar-ne 124, cosa que eleva la xifra total a 252.130. Es van notificar 9 morts en l’última setmana i la xifra se situa així en els 28.392.

tracking