SEGRE

ESNOTICIA

L'Hospitalet registra un rebrot amb almenys un centenar de casos

Els positius han passat de ser una trentena a sumar-ne més de cent en una setmana || Salut assegura que la transmissió està controlada i Marín demana “precaució”

L’Hospitalet posarà més vigilància als carrers per fer complir l’obligatorietat d’utilitzar mascareta.

L’Hospitalet posarà més vigilància als carrers per fer complir l’obligatorietat d’utilitzar mascareta.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La població barcelonina de l’Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat més gran en nombre d’habitants i de les més denses de Catalunya, ha estat l’última a veure’s afectada pels rebrots del coronavirus. L’alcaldessa del municipi, la socialista Núria Marín, va alertar ahir que els contagis han passat de ser una trentena a superar el centenar en una setmana, alguns dels quals en una residència d’ancians on ja s’han aïllat els casos i s’està realitzant un seguiment. Aquest “repunt” es concentra sobretot als barris de la Torrassa, Collblanc i la Florida, encara que també, va explicar, hi ha algun cas a Pubilla Cases. A la Torrassa, els casos de coronavirus s’han multiplicat per deu respecte a fa una setmana, al passar de 4 a 37 casos, amb tres o quatre brots familiars, tres positius nous en una residència i casos aïllats. Malgrat tot, segons va assegurar la conselleria de Salut, les cadenes de contagis estan controlades.

“És molt important que estiguem mentalitzats que el Covid-19 encara forma part de les nostres vides fins que no tinguem les vacunes”, va subratllar Marín, que també va assegurar que la situació de l’Hospitalet està lluny d’assimilar-se a la viscuda al Segrià, on ha estat necessari un confinament perimetral.

Malgrat això va assenyalar que “és una mala notícia” que “preocupa” i per això va plantejar crear juntament amb Salut un comitè de seguiment.

En aquest sentit l’alcaldessa va avisar que cal ser conscient que la ciutat, d’uns 260.000 habitants, forma part de l’àrea metropolitana de Barcelona i que el moviment a la ciutat és bastant freqüent a causa del “transport públic, les relacions de treball i les de lleure” i per això va insistir en la importància que té la protecció individual i col·lectiva amb l’ús de mascaretes, ara obligatòries, i el manteniment de les distàncies físiques i la higiene. Per vetllar per aquests reforçaran la vigilància als carrers amb més agents municipals.

Aquest nou focus de contagis se suma als registrats a mitjans de setmana en un casal de Barcelona i un altre de Girona i als quatre registrats en Tarragona i les Terres de l’Ebre.

A Catalunya, mentrestant, el nombre de contagis va descendir ahir lleument respecte a la jornada anterior al sumar 361 nous positius. Són 413 casos menys que els registrats en l’anterior balanç. Això situa la xifra global de positius en 75.502. De tots els nous diagnòstics, 164 corresponen a la regió sanitària de Barcelona ciutat i 101 a la metropolitana sud, on s’inclou l’Hospitalet de Llobregat. Quant a les morts, les funeràries en van reportar nou de noves, vuit més que divendres, i la xifra total és de 12.616.

tracking