SEGRE

ESNOTICIA

La pandèmia es dispara i suma en un sol dia 228.000 casos al món

Espanya supera les 20.000 morts per coronavirus, amb 565 noves morts

Espanya supera les 20.000 morts per coronavirus, amb 565 noves mortsEFE/ Elvira Urquijo A./Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa dies que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que la pandèmia encara no està sota control i és que el nombre de contagis a nivell mundial no deixa de créixer. Ahir el nombre de contagis va assolir la xifra rècord de 228.000 casos en un sol dia. El balanç total de positius sobrepassa ja els 12,4 milions en 188 països. A més el coronavirus ha deixat ja més de 560.000 víctimes mortals. Els augments de casos es concentren als Estats Units, el Brasil, l’Índia i Sud-àfrica, segons va informar l’OMS, que també va afegir que el nombre de defuncions diàries es manté constant entorn de les 5.000 al dia.

Amèrica és la regió més afectada, amb 6,2 milions de casos, seguida de lluny per Europa (2,8 milions). Els EUA, el país més colpejat per la pandèmia, concentren gairebé la quarta part dels encomanats mundials i és que malgrat comptar amb més de tres milions de casos des de l’inici de la crisi encara no ha estat capaç de doblegar la corba de contagis. A Califòrnia, on fa unes setmanes es va fer un pas enrere en la desescalada per intentar controlar la transmissió del virus, fins a 8.000 presos seran alliberats abans de completar sentència en un intent sense precedents de contenir l’explosiva propagació del coronavirus dins de les presons estatals. Només a Califòrnia hi ha hagut més de 2.300 positius entre la població carcerària a causa de les gravíssimes condicions sanitàries existents a les presons.

Amèrica és el continent més colpejat amb 6,2 milions de casos seguit d’Europa amb 2,8 milions

Al Brasil, el segon país més afectat, es van sobrepassar dijous les 70.000 defuncions al sumar 1.200 morts.

A més altres països que ja havien aconseguit controlar la pandèmia, com Hong Kong o el Japó, estan patint una segona onada de contagis en plena desescalada.

tracking