SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez assumeix que s'hauran de fer renúncies per a un acord europeu

Pedro Sánchez i Emmanuel Macron, ahir a París.

Pedro Sánchez i Emmanuel Macron, ahir a París.EFE/ FERNANDO PÉREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va afirmar ahir a Suècia que tots els països de la UE hauran de fer cessions per poder acordar un fons europeu de reconstrucció post-Covid: “Evidentment, tots haurem de fer renúncies per poder arribar a l’acord, perquè l’important és que donem una resposta comuna.”

Així ho va afirmar en roda de premsa al costat del seu col·lega suec, Stefan Löfven, amb el qual es va reunir a la seua residència oficial d’estiu de Harpsund. En aquesta trobada, tots dos van intentar mostrar esperit constructiu malgrat les seues diferències en vigílies del Consell Europeu de demà divendres i dissabte que se centrarà en les negociació del fons. De fet, Löfven es va mantenir en el seu rebuig al fet que el fons europeu concedeixi ajuts directes als estats membres i va insistir que és partidari que només siguin préstecs i enfocats en les “necessitats reals”.

També va identificar com a obstacle la mida del fons proposat per la Comissió Europea (750.000 milions, dels quals 500.000 milions en transferències i la resta en préstecs). Aquestes dos coses, la mida del fons i la proporció de transferències, són fonamentals per a Espanya.

Posteriorment, Pedro Sánchez i el president francès, Emmanuel Macron, van constatar en una reunió a París la “necessitat” d’arribar a un acord sobre el pla europeu de recuperació al juliol.

tracking