SEGRE

ESNOTICIA

“Ens havíem d'empassar les llàgrimes quan ens demanaven no morir sols”

Emotiu missatge d'una infermera del Vall d'Hebron en l'homenatge d'Estat

La infermera Aroa López, durant l’emotiu discurs.

La infermera Aroa López, durant l’emotiu discurs.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els reis Felip i Letícia, juntament amb les seues filles, van presidir ahir al Palau Reial un emocionat homenatge de record a les víctimes de Covid-19. S’hi van evocar els difunts i es va lloar la tasca dels sanitaris durant els últims mesos de lluita contra el virus, encara que no es va fer en cap moment una referència expressa al nombre concret i total de decessos per la pandèmia.

“No oblidem mai la lliçó apresa”, va demanar ahir als poders públics Aroa López Martín, infermera en cap d’Urgències de l’hospital Vall d’Hebron, en l’homenatge d’Estat, en una emotiva intervenció amb què va evocar la dura tasca dels sanitaris en aquesta crisi. López Martín va remarcar que els que hi havia darrere dels uniformes de protecció EPI que utilitzaven els professionals de la sanitat per atendre els malalts del coronavirus “no eren herois, eren persones” que han viscut situacions “que et fan mal a l’ànima”. La infermera, que no només va parlar en nom dels professionals sanitaris –52.000 dels quals es van infectar pel coronavirus– sinó també dels que van treballar a “primera línia”, com reposadors, transportistes o policies, va llançar un missatge als representants públics.

Els va demanar “que defensin la sanitat de tots” i “que recordin que no hi ha millor homenatge als que ens van deixar que vetllar per la nostra salut i garantir la dignitat de les nostres professions”. Abans, Aroa López va afirmar que l’experiència viscuda en aquests mesos “ens marcarà per sempre”. “Ens hem hagut d’empassar les llàgrimes quan algú ens deia: «No em deixis morir sol”, va recordar.

En un acte amb representants de tots els territoris, com el president Quim Torra, el rei va demanar superar la crisi amb “respecte i entesa”.

La infermera Aroa López, durant l’emotiu discurs.

La infermera Aroa López, durant l’emotiu discurs.EUROPA PRESS

La infermera Aroa López, durant l’emotiu discurs.

La infermera Aroa López, durant l’emotiu discurs.EUROPA PRESS

tracking