SEGRE

CASA REIAL POLÈMICA

Felipe González surt en defensa del rei emèrit

Insta a respectar el seu “llegat històric” i la presumpció d'innocència || Corinna diu que l'han amenaçat amb un tret a la finestra

Joan Carles I presumptament va “regalar” a Corinna 65 milions.

Joan Carles I presumptament va “regalar” a Corinna 65 milions.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern socialista Felipe González va sortir ahir en defensa del “llegat històric” del rei emèrit, Joan Carles I, i va demanar respectar la seua presumpció d’innocència i no donar per bo “el que digui un policia corrupte o una senyora tal”, en al·lusió a l’excomissari José Manuel Villarejo i a l’amiga del monarca Corinna Larsen.

González va emmarcar les informacions sobre els presumptes negocis ocults de l’anterior cap de l’Estat i que estan sent investigats per la Fiscalia del Tribunal Suprem en una campanya “contra el règim del 1978”. En aquest sentit, va afegir que si Espanya gaudeix en l’actualitat de democràcia és perquè l’emèrit, abans que s’aprovés la Constitució, ja va tenir un comportament constitucional.

Corinna va enviar a Felip VI una carta per dir-li que el seu pare li va reclamar els 65 milions que li va donar

Per la seua banda, la vicepresidenta de l’Executiu, Carmen Calvo, va insistir que el comportament de l’excap de l’Estat “no afecta de cap manera l’activitat” de l’actual monarca i va reiterar que és la casa reial la que ha de decidir si se li retira el títol. Mentrestant, van sortint a la llum noves informació relatives a la fortuna oculta del rei emèrit. Segons va publicar ahir el diari El Mundo, Corinna hauria enviat l’any passat una carta a la casa reial informant que Joan Carles I li havia demanat el 2014, després de l’abdicació, que li tornés els seixanta-cinc milions d’euros que li havia transferit dos anys enrere com un “regal” des del compte de la fundació Lucum en un banc suís. Al document, Larsen assegurava que es posava en contacte per “proporcionar informació d’interès per als reis” i amb l’objectiu que cessés “la campanya de difamació i intimidació que pateix des de fa anys” per part tant del “rei emèrit com del director del CNI, Félix Sanz Roldán”. Per la seua banda, el diari Ara afirma que l’amiga del rei va explicar que l’última amenaça que ha rebut es va produir la setmana passada quan algú que va descriure com a “persones poderoses” espanyoles la van amenaçar disparant amb un fusell per una de les finestres de la seua casa de camp a Anglaterra.

tracking