SEGRE

CASA REIAL VIATGE

Els reis visitaran Poblet i es preparen mobilitzacions

Torra els “recorda” les recomanacions d'evitar viatges innecessaris per la pandèmia || Proposen “cadenes humanes”

Els reis Felip i Letícia van visitar divendres el País Basc.

Els reis Felip i Letícia van visitar divendres el País Basc.H.BILBAO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els reis Felip i Letícia visitaran demà dilluns, 20 de juliol, el monestir de Santa Maria de Poblet en el marc de la gira que estan efectuant per totes les comunitats autònomes afectades per la pandèmia de Covid-19. Precisament, la situació epidemiològica és la raó que va portar el president de la Generalitat, Quim Torra, a recordar a la casa reial que divendres el Govern va dictar una sèrie de restriccions i recomanacions en diverses zones de Catalunya.

“A més de les restriccions per evitar les aglomeracions que puguin facilitar la transmissió del coronavirus, també s’ha demanat a la ciutadania que eviti desplaçaments innecessaris i que no siguin essencials. Esperem que aquestes recomanacions per evitar un increment de contagis siguin ateses per tothom”, va concloure en aquest sentit el president de la Generalitat.

Així mateix, després de transcendir la destinació escollida per la casa reial, des de diverses xarxes socials diverses entitats i formacions independentistes ja han anunciat la convocatòria de diverses accions de protesta com cadenes humanes o talls de carretera per boicotejar la visita dels reis a Catalunya de demà dilluns.

P

er una altra banda, la casa reial va rebutjar a finals de març del 2019 obrir qualsevol canal de comunicació amb l’empresària Corinna Larsen sobre les presumptes irregularitats financeres del rei emèrit, així com les seues “insinuacions” per implicar-hi Felip VI, segons va avançar ahir el diari El Mundo.

Aragonès titlla els borbons d’“organització criminal” ? El vicepresident de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, va afirmar ahir que “els borbons són una organització criminal”. “La monarquia només pot ser corrupta per definició”, va afegir durant un acte polític a l’església de Sant Francesc, a Montblanc, on va dir que l’estabilitat de l’Estat comença a caure i que “cal enderrocar aquest règim i aquesta monarquia i avançar cap a la República catalana”.

tracking