SEGRE

CATALUNYA

Barcelona, al capdavant de contagis, demana coherència en les restriccions

Els ajuntaments acusen el Govern català d'improvisació || Els ciutadans no atenen les recomanacions, omplen platges i viatgen a segones residències

El món de la cultura assegura que segueixen les mesures de seguretat i el risc de contagi és baix.

El món de la cultura assegura que segueixen les mesures de seguretat i el risc de contagi és baix.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos positius continuen augmentant a Catalunya i Barcelona és ja la zona que en comptabilitza més després de sumar-ne en l’última setmana més de 800 de nous amb PCR, el doble de contagis que l’anterior. Aquesta xifra dóna una incidència acumulada de 49 casos setmanals per 100.000 habitants. Per provar de frenar la propagació del virus, el Govern ha implementat mesures de restricció en els municipis que compten amb brots, l’última la prohibició de celebrar espectacles o competicions esportives a l’aire lliure sense autorització prèvia del Procicat. Això va provocar la indignació del sector cultural, que va defensar que cap dels brots actius a Catalunya havia sorgit d’un espectacle, però també dels alcaldes dels municipis, que continuen denunciant manca de “coherència” del Govern per prendre mesures de contenció, la falta de cooperació amb el món local i la “improvisació” amb què ha actuat.

L’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, va retreure ahir a la Generalitat que “faci setmanes que imposa mesures incoherents i ens demana als ajuntaments que fem peticions d’excepcions una a una”. En aquest sentit, va criticar la confusió que es va generar divendres passat al barrejar prohibicions i recomanacions en sectors en els quals no hi ha hagut contagis, com equipaments esportius i culturals. Sobre el tancament cultural també es va pronunciar el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, que va afirmar que el risc de transmissió en espectacles a l’aire lliure és fins i tot més “baix” que a les platges, que sí que continuen obertes. L’expert també va afegir que no ha de descartar-se ordenar un “tancament perimetral” a Barcelona si la transmissió, que és comunitària, no es controlés.

Trilla no descarta un tancament perimetral de Barcelona si no es pot controlar la transmissió

Davant de les crítiques, el president Torra va anunciar la creació de consells assessors del Procicat per tot el territori amb la voluntat que “la informació sigui més compartida” amb el món local (vegeu més informació a la pàgina 3).

Mentrestant, molts dels ciutadans continuen sense atendre la recomanació de no sortir de casa tret que sigui estrictament necessari. Durant aquest cap de setmana es van haver de tancar diverses platges a Barcelona al superar-s’hi l’aforament màxim. Així mateix, molts van aprofitar per traslladar-se a segones residències. Entre divendres i diumenge van sortir de l’àrea metropolitana més de 416.000 vehicles, però només el 40% d’aquests va tornar a la zona. Aquest èxode preocupa els sanitaris de les zones de costa, que temen que es produeixi allà un repunt. Els comerciants de les zones afectades per les noves mesures també van criticar la falta d’informació de com aplicar-les i van assegurar que aquest nou cop els portarà a la “ruïna”. A més van mostrar la seua preocupació pel decret d’un eventual confinament domiciliari que els obligui a abaixar de nou les persianes.

El món de la cultura assegura que segueixen les mesures de seguretat i el risc de contagi és baix.

El món de la cultura assegura que segueixen les mesures de seguretat i el risc de contagi és baix.ACN

tracking