SEGRE

MUNDIAL

La vacuna desenvolupada a Oxford, segura i 'entrena' el sistema immunològic

Una altra de xinesa obté resultats en un 95%

Dos tècnics realitzen una prova PCR a un pacient.

Dos tècnics realitzen una prova PCR a un pacient.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vacuna contra el coronavirus que desenvolupa la universitat britànica d’Oxford sembla “segura” i “entrena” el sistema immunològic, segons revelen les troballes de les primeres fases de l’estudi, divulgades ahir. Durant els assajos clínics realitzats per experts del prestigiós centre acadèmic, 1.077 voluntaris van mostrar que una injecció els portava a produir anticossos i cèl·lules blanques de la sang que poden combatre el virus. A més la vacuna “no ha provocat cap reacció inesperada i ha tingut un perfil de seguretat similar al d’altres vacunes d’aquest tipus”.

Aquests resultats es van considerar “molt prometedors”, però els investigadors van destacar que encara fan falta més assajos per esbrinar si els anticossos són suficients per oferir immunitat a la malaltia a llarg termini.

La vacuna, que estan desenvolupant la farmacèutica AstraZeneca i la universitat britànica, és una de les que estan més avançades dels més de 150 projectes que hi ha en marxa a tot el món.

Paral·lelament, un altre dels assajos candidats a convertir-se en la vacuna que aconsegueixi prevenir el Covid-19, vectoritzada per Ad5 a la Xina, va informar que durant un estudi en fase dos es va poder demostrar que també que és segura i indueix una resposta immunològica en el 95% dels casos.

Mentrestant, investigadors de la Universitat de Monash (Austràlia) han aconseguit detectar, utilitzant 25 microlitres de plasma de mostres de sang i en només 20 minuts, la presència del virus. Podria utilitzar-se per detectar anticossos generats en resposta a vacunació per ajudar en assajos clínics.

tracking