SEGRE

FRANÇA CULTURA

Confessa davant del jutge l'autor de l'incendi de la catedral de Nantes

Imatge de les tasques d’extinció de la catedral de Nantes.

Imatge de les tasques d’extinció de la catedral de Nantes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un voluntari de la diòcesi va confessar ahir davant del jutge haver estat l’autor del foc que es va produir el passat dia 18 de juliol a la catedral de Nantes, arran de la qual cosa va ser imputat i va passar a presó provisional acusat de “destruccions i degradacions per incendi”. L’autor confés, un demandant d’asil ruandès de 39 anys, va reconèixer els fets quan va ser arrestat per segona vegada dissabte, després que fa una setmana ja hauria estat arrestat i posteriorment alliberat sota la mateixa sospita.

L’home, que exercia d’escolà, va confessar davant del jutge d’instrucció haver iniciat dos focs als orgues del temple i un altre en un plafó elèctric, després d’haver tancat ell mateix la catedral el dia anterior, va explicar el fiscal de Nantes, Pierre Sennès, al mateix mitjà.

L’autor de l’incendi va ser arrestat dissabte al matí després que la policia apreciés contradiccions en el seu primer relat i durant la matinada va ser posat a disposició del jutge, que finalment el va imputar.

La setmana passada, la Fiscalia va assenyalar que l’autor havia demanat la regularització i havia escrit correus electrònics a diversos membres de la diòcesi per reclamar ajuda.

El foc va destruir un gran orgue del segle XVII, així com altres elements del mobiliari i algunes obres d’art, però no hi va haver danys estructurals.

tracking