SEGRE

SOCIETAT

El rei Joan Carles es traslladarà a viure fora d'Espanya

Així ho comunica per carta a Felip VI

El rei Joan Carles es traslladarà a viure fora d'Espanya

El rei Joan Carles es traslladarà a viure fora d'EspanyaJosé Oliva / Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El rei Joan Carles ha comunicat a Felip VI la seua "meditada decisió" de traslladar-se a viure fora d’Espanya davant de la repercussió pública de "certs esdeveniments passats" de la seua vida privada, informa el Palau de la Sarsuela en un comunicat aquest dilluns.

El comunicat explica que el senyor Juan Carlos ha enviat aquest dilluns al seu fill una carta en la qual li trasllada aquesta decisió, que assegura que adopta "amb profund sentiment, però amb gran serenitat".

"He estat rei d’Espanya durant gairebé quaranta anys i durant tots ells sempre he volgut el millor per a Espanya i per a la Corona", assegura l’anterior cap de l’Estat.

Afegeix així mateix que pretén facilitar l’exercici de les funcions de Felip VI "des de la tranquil·litat i l’assossec que requereix -subratlla- la teua alta responsabilitat".

"El meu llegat i la meua pròpia dignitat com a persona així m’ho exigeixen", afegeix el senyor Juan Carlos a la seua carta.

El comunicat de Sarsuela assenyala que el rei ha transmès al seu pare "el seu sentit respecte i agraïment davant de la seua decisió".

"El rei -resa el text- desitja remarcar la importància històrica que representa el regnat del seu pare, com a llegat i obra política i institucional de servei a Espanya i a la democràcia; i alhora vol reafirmar els principis i valors sobre els quals aquesta s’assenta, en el marc de la nostra Constitució i de la resta de l’ordenació jurídica."

tracking