SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya aconsegueix mantenir la taxa d'1 contagi per cada positiu nou

Salut delimita els cribratges massius a Terrassa a la franja d'edat d'entre 15 i 45 anys

Llargues cues ahir a Terrassa per sotmetre’s a les proves de detecció del coronavirus.

Llargues cues ahir a Terrassa per sotmetre’s a les proves de detecció del coronavirus.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya ha aconseguit estabilitzar i aplanar la corba de nous casos de Covid-19 d’acord amb les dades facilitades ahir pel departament de Salut. Així, segons el darrer balanç, el risc de rebrot de la pandèmia ha baixat dos punts respecte a l’anterior i se situa en 161,95, i tot i que es manté estancat molt per sobre del llindar de risc alt, que se situa en 100, ha baixat respecte a la setmana passada (177,44 del 21 al 27 de juliol). A més, la velocitat de propagació del virus no varia i és d’1,03 casos per cada nou cas positiu detectat.

A més a més, el nombre de pacients es manté en 576 i 106 pacients són a l’UCI (108 en les últimes dades).

Amb aquestes dades, la preocupació de Salut és mantenir sota control els brots de Terrassa, Sabadell i Ripollet. A la primera localitat, centenars de veïns d’entre 15 i 45 anys es van sotmetre ahir als tests massius de coronavirus que efectua la Generalitat per mirar de controlar els brots que s’han detectat a la regió del Vallès.

Igual que va passar la jornada anterior a Sabadell, es van formar llargues cues a l’exterior de les carpes instal·lades a la cocapital vallesana. Les autoritats sanitàries han enfocat aquest cribratge intensiu en aquesta franja d’edat perquè és el que més activitat social registra, i molts contagis tenen origen en aquest àmbit.

Per la seua banda, van continuar també les proves PCR massives a Sabadell i a Ripollet, que són els altres dos municipis del Vallès que més preocupen la Generalitat. La conselleria de Salut espera practicar a les tres localitats unes 9.000 PCR fins aquest dilluns.

Detectats 1.181 casos nous i moren deu persones mésLa conselleria de Salut va detectar ahir 1.181 nous positius de coronavirus a tot Catalunya. D’aquests, un total de 1.057 es van verificar per mitjà de la prova PCR. En total, des de l’inici de la pandèmia, 104.291 persones s’han contagiat a Catalunya, segons les dades que estudia la Generalitat. Respecte a les víctimes mortals, ahir se’n van sumar deu més i ja ascendeixen a 12.812 des del març. D’aquestes, 7.031 s’han produït en centres hospitalaris. Hi ha 576 persones ingressades per Covid, com dijous.

tracking