SEGRE

ESNOTICIA

Catalunya veu “estabilitzada” la corba del Covid-19 i alerta contra relaxar-se

Salut assegura que la taxa de contagi està per sota d'1, però que la de rebrots “és encara alta” || Destaca els resultats de l'estratègia de multiplicar les PCR

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va analitzar ahir la situació a Catalunya.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va analitzar ahir la situació a Catalunya.GERARD ARTIGAS/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya ha aconseguit “estabilitzar” la corba de contagis del Covid-19, la qual cosa representa haver assolit “un primer objectiu”, però és “molt important” que la corba comenci ara a descendir, perquè “no s’ha de perdre de vista que el risc de rebrot és encara alt”. Així es va expressar ahir en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que va atendre els periodistes al costat del director de la Unitat de Seguiment d’aquest virus a Catalunya, l’epidemiòleg Jacobo Mendioroz.

Argimon va detallar que la taxa de contagi se situa ara en els 71 casos per cada 100.000 habitants, amb una velocitat de contagi inferior a 1 –en concret, del 0,93; és a dir, que cada infectat encomana actualment de mitjana menys d’una persona–, mentre que el risc de rebrot “encara és alt” –138,79–. Per això, el secretari de Salut Pública va apel·lar a “la responsabilitat de tothom”, començant per les administracions, per continuar amb aquesta tendència i aconseguir un descens dels casos.

En aquest sentit, va insistir en la necessitat de seguir com cal les quarantenes i els aïllaments, “perquè ens hi juguem molt”. “Hem de conviure molts mesos amb el virus i hem de fer-ho pacíficament”, va remarcar en una crida a la població infectada però també a les administracions de diferent rang, que va pressionar a oferir “ajuts socials i econòmics” que no facin impossible quedar-se a casa aïllat.

Així mateix, va celebrar l’èxit de “la nova estratègia” que s’ha començat a Catalunya per frenar el virus, batejada com una nova PCR: proactivitat, que no reactivitat; complicitat i responsabilitat, en comptes de restricció. També va oferir dades dels cribratges massius realitzats en diferents localitats catalanes, amb els quals s’han efectuat 8.275 proves PCR.

Salut va notificar que en les 24 hores precedents s’han registrat 830 nous positius i dos morts, amb la qual cosa el total de contagis des de l’inici de la pandèmia és de 108.350.

Argimon va fer públic a més a més que el departament de Salut va actualitzar el passat 7 d’agost el protocol per fer front als contagis del virus i evitar-ne l’expansió, dirigit a professionals però que pot ser consultat per tota la ciutadania a internet (vegeu més informació a la pàgina 4).

tracking