SEGRE

ESNOTICIA

Vergés defensa els tests massius per aconseguir “doblegar la corba”

Insisteix en la necessitat de detectar els positius asimptomàtics || Salut farà proves als barris barcelonins de Torre Baró i Besòs aquest cap de setmana

Veïns de Santa Coloma de Gramenet, ahir, esperant per sotmetre’s a una prova PCR.

Veïns de Santa Coloma de Gramenet, ahir, esperant per sotmetre’s a una prova PCR.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tests massius per detectar positius asimptomàtics, aconseguir frenar les cadenes de transmissió i “doblegar la corba” de la pandèmia. Aquesta és la fórmula per combatre el coronavirus que va defensar la consellera de Salut, Alba Vergés, en la seua visita a Santa Coloma de Gramenet. En aquest municipi del Barcelonès s’estan practicant centenars de proves de detecció del SARS-CoV-2 des de dilluns als veïns dels barris Llatí i Fondo. La campanya finalitza avui i la previsió és efectuar 4.000 tests. En els dos primers dies se’n van portar a terme 1.500, i un 1,5% va donar positiu. “Les proves massives no només ens serveixen per estabilitzar la pandèmia, sinó que hem de tenir prou capacitat com per reduir-la”, va apuntar Vergés, que va anunciar que sotmetran aquest cap de setmana a PCR els veïns de Torre Baró i Besòs, dos dels barris barcelonins en els quals el Covid-19 està colpejant amb més força.

I és que, per a la consellera, malgrat que el risc de rebrot es manté “alt”, aquesta estratègia de proves massives a la població de determinades àrees està servint per “girar la tendència” de la pandèmia a Catalunya. Per això està previst que avui la Generalitat anunciï més municipis en els quals es faran proves massives, que s’afegiran a la llista dels que ja s’hi han sotmès en els últims dies. Així mateix, aquesta setmana també s’han estat portant a terme “de forma àmplia” proves a Mollet del Vallès. “Si fem les proves però després la gent no segueix les normes sanitàries per evitar la propagació, doncs malament”, va afegir per la seua part l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, la socialista Núria Parlon, que va advertir que els resultats dels PCR no són més que “una foto fixa que poden canviar si no s’activen els mecanismes de protecció”.

Catalunya suma 548 nous casos, un 34% menys que el dia anteriorCatalunya va experimentar ahir un important descens en el nombre de nous casos de coronavirus que es van detectar. Segons el balanç de la conselleria de Salut, es van registrar 548 contagis en 24 hores. Aquesta xifra és un 34% inferior a la del dia anterior, quan el nombre de positius va arribar als 830. Del total de nous infectats, 450 van ser detectats per mitjà de proves PCR. Amb tot, des de l’inici de la pandèmia, Salut ha comptabilitzat 108.898 malalts de coronavirus a Catalunya.

tracking