SEGRE

SUCCESSOS BARCELONA

Tres víctimes mortals en l'incendi d'un pis pastera a la Barceloneta

La principal hipòtesi és que la causa és un curtcircuit provocat per bateries de bicicletes || Els morts eren pakistanesos que vivien amb tres compatriotes més

Imatge de la zona acordonada on es troba el pis incendiat.

Imatge de la zona acordonada on es troba el pis incendiat.EFE/ENRIC FONTCUBERTA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un virulent incendi declarat ahir al matí als baixos d’un edifici del barri de la Barceloneta de Barcelona, en el qual vivien sis persones d’origen pakistanès en tot just 30 metres quadrats, s’ha saldat amb tres morts i sis ferits, un dels quals en estat crític.

L’escalfament de la instal·lació elèctrica, que les víctimes tenien punxada sense mesures de seguretat, i amb la qual la nit de dijous a divendres estaven carregant un nombre important de bateries de motocicletes i de triciclomotores turístics, els anomenats bicitaxi, és la hipòtesi que Bombers de Barcelona estudia com la causa més probable de l’origen d’aquest incendi, a l’espera que els Mossos d’Esquadra concloguin la investigació.

Les víctimes van quedar atrapades per les flames en un baix amb reixes a les finestres

L’incendi es va declarar minuts abans de les sis del matí, i a més dels tres morts, el sinistre també va deixar diversos ferits, tots ells veïns del primer pis del mateix immoble, que van intentar socórrer les víctimes mortals que, segons els testimonis, no van aconseguir obrir la porta del local.

Una persona, que es troba en estat crític va ser reanimada in situ i, posteriorment, traslladada a la unitat de cremats de l’hospital Vall d’Hebron, mentre que quatre més van resultar ferides lleus per inhalació de fum i cremades. Així mateix, una altra persona va patir un atac d’ansietat, que va requerir atenció mèdica al mateix lloc dels fets.

Quan es va desencadenar l’incendi, les víctimes estaven carregant un nombre elevat de bateries de bicitaxis, que estaven col·locades sota del llit a causa de les reduïdes dimensions de l’habitacle en el qual vivien. De fet, les víctimes mortals eren tres homes joves pakistanesos que compartien amb uns altres tres compatriotes un baix de tot just 30 metres quadrats en el qual només hi havia una llitera i un petit bany i cuina, de manera que la resta dormia en quatre matalassos a terra.

Per aquests baixos del barri de la Barceloneta, un dels més turístics de la ciutat i que compten amb un gran nombre de pisos de lloguer per a turistes, pagaven uns 700 euros.

De les tres persones mortes només una tenia la documentació en regla, mentre que un altre tenia dona, fill i filla al Pakistan, segons van relatar els veïns de les víctimes mortals. Dos d’aquests morts venien cerveses o mojitos a la platja i la tercera víctima es dedicava a portar turistes d’una part a una altra amb les característiques bicicletes elèctriques.

tracking