SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Segueixen les baixes al PDeCAT i s'agreuja la crisi amb JxCat per la denúncia per la marca

Líders comarcals dels postconvergents convoquen les bases a Lleida mentre creixen les crítiques || Mig centenar d'edils de Barcelona deixen el partit de Bonvehí i se sumen als cinc senadors

Imatge d’arxiu del Consell Nacional del PDeCAT que es va celebrar a finals de l’any passat.

Imatge d’arxiu del Consell Nacional del PDeCAT que es va celebrar a finals de l’any passat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi entre el Partit Demòcrata (PDeCAT) i Junts per Catalunya (JxCat) va empitjorar ahir amb l’anunci de més abandons a la primera formació arran de la demanda interposada pels exconvergentes per presumpta apropiació de la marca JxCat registrada per l’expresident Carles Puigdemont. Això va provocar que militants amb càrrecs de JxCat hagin decidit donar-se de baixa del PDeCAT per, ja sense embuts, embarcar-se en el projecte de Puigdemont. Entre ells hi ha els cinc senadors de JxCat, entre els quals figuren la lleidatana Mayte Rivero (vegeu el desglossament) i l’exconseller Lluís Puig, que actualment resideix a Bèlgica.

S’hi van sumar al voltant de mig centenar de regidors de JxCat de 16 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona. Aquests membres del partit de Puigdemont consideren “inadmissible” que la direcció del PDeCAT, a la qual titllen d’“autoritària”, hagi portat JxCat als tribunals quan la seua “voluntat”, argumenten els primers, era la de “sumar” i “fer més àmplia la majoria independentista”.

El partit de Puigdemont critica que el president del Partit Demòcrata, David Bonvehí, s’hagi reunit “des de fa mesos” amb alcaldies i grups municipals “a l’esquena” de càrrecs comarcals i de vegueria, amb una “clara falta de respecte” cap a l’organització del PDeCAT. A més, JxCat fa una “crida general” a tots els associats del PDeCAT perquè també deixin de ser-ho”. “Ja no ens sentim representats per aquesta direcció. Aquest fet no és aïllat, és la suma de decisions i declaracions en els últims mesos, sense tenir en compte la veu de l’associat.” A més, líders comarcals del PDeCAT han convocat els associats per acordar una posició unitària i decidir quin és el seu posicionament en aquest conflicte.

Imatge d’arxiu del Consell Nacional del PDeCAT que es va celebrar a finals de l’any passat.

Imatge d’arxiu del Consell Nacional del PDeCAT que es va celebrar a finals de l’any passat.ACN

tracking