SEGRE

ESNOTICIA

La pandèmia s'accelera a Espanya i Madrid ja estudia reobrir Ifema

Andalusia supera els 1.000 positius per tercer dia consecutiu i la Covid fa estralls a les residències || Rècord de contagis al món, 305.000 en 24 hores

Extracció per a un estudi de seroprevalença a Arroyomolinos.

Extracció per a un estudi de seroprevalença a Arroyomolinos.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ritme de contagis de coronavirus a Espanya no s’atura i, malgrat que el ministeri de Sanitat no actualitzarà les seues xifres fins demà, les dades facilitades per les comunitats autònomes permeten entreveure que cada dia són més els positius detectats a nivell estatal. Continua preocupant la situació a la Comunitat de Madrid, que és el principal focus d’infeccions. Davant d’aquest escenari, el Govern d’Isabel Díaz-Ayuso ja es prepara per si és necessari reobrir l’hospital d’Ifema, i ha destinat a aquest concepte 2,4 milions d’euros. A més, Enrique López, conseller madrileny de Justícia, va admetre que estudien tancar prostíbuls i saunes per provar de frenar el virus.

Amb tot, Ayuso va carregar de nou contra la Moncloa per la seua “irresponsable obsessió” d’atacar la capital d’Espanya, la qual cosa, al seu entendre, “compromet la reactivació” de tot l’Estat. Mentrestant, ja fa tres dies que Andalusia registra més de 1.000 positius. Van ser 1.030, nou més que divendres, a més de set morts.

A

Arran d’això, el coronavirus ha aconseguit entrar en diverses residències de gent gran andaluses. A la del Zapillo d’Almeria, la xifra de morts és de 9 i hi ha hagut 116 contagis. El brot en el geriàtric Mater et Magistra de Mairena d’Aljarafe, a Sevilla, es va cobrar ahir a la seua segona víctima, i també se’n va notificar un de nou en una altra residència gaditana.

Extremadura, per la seua part, va batre el seu rècord de positius en una jornada, 223 casos. A més, va detectar vuit nous brots. Tampoc no és més encoratjadora la situació al País Valencià, que ha registrat 630 nous infectats i 11 nous brots. Davant d’aquest escenari, la Generalitat Valenciana va anunciar ahir que prorroga 21 dies les mesures restrictives i que les estén a centres de joc.

D’altra banda, al món es va batre el rècord de contagis detectats en un sol dia. Hi va haver 304.626 nous positius. D’aquesta manera, els afectats per la nova malaltia ja sobrepassen els 26,6 milions, mentre que els morts ascendeixen fins a uns 875.000.

La taxa mitjana de reproducció del virus baixa a 1 a Catalunya ? La taxa mitjana de reproducció del virus a Catalunya es va situar ahir en 1, segons les dades que ha facilitat Salut. Això significa que cada infectat pel SARS-CoV-2 contagia només una persona. Baixar d’aquesta cota és clau per aturar l’expansió del virus. De la mateixa manera, el risc de rebrot va retrocedir lleugerament fins a 186,34, encara que es manté en nivells molt elevats. Tot i així, al juliol, aquest índex va arribar a superar la barrera dels 200. Amb tot, la Generalitat va notificar 1.481 nous casos de coronavirus a Catalunya, dels quals 1.342 es van testar per mitjà de proves PCR. També hi va haver 8 morts més, amb la qual cosa la xifra total de defuncions se situa en 13.069. D’aquests, 7.907 van ser en hospitals. Des de l’inici de la pandèmia, Catalunya acumula 137.131 contagis.

tracking