SEGRE

ESNOTICIA

Espanya, l'avançada de la segona onada de Covid que colpejarà Europa

Segons un estudi de la UPC, que avisa de l'“efecte dels bars” en la pandèmia

Els docents madrilenys van fer llargues cues la setmana passada per sotmetre’s als tests de la Covid.

Els docents madrilenys van fer llargues cues la setmana passada per sotmetre’s als tests de la Covid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espanya s’ha convertit en l’avançada de la segona onada de Covid que colpejarà Europa en els propers mesos. Aquesta és la conclusió que han assolit un grup d’investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en un estudi remès a la Comissió Europea la setmana passada. Hi afirmen que els contagis s’han incrementat aquest estiu com a conseqüència del moment triat pel Govern central per relaxar les restriccions.

“La clau és que Espanya va aixecar les restriccions a la mobilitat, especialment entre províncies, abans que altres estats de la UE, en un moment en què la taxa de casos positius podria ser tres vegades superior a la que realment s’estava detectant, i l’activitat social es va incrementar notablement”, remarquen.

Arran d’això, adverteixen de l’“efecte que bars i restaurants podrien tenir en l’evolució de la pandèmia” i subratllen que aquest és un moment “crucial” per aturar la segona onada a nivell europeu.

L’Estat espanyol ha registrat aquest estiu unes 3.500 morts més de les esperades, segons les dades del Sistema de Monitoratge de la Mortalitat Diària. Aquest augment en el nombre de morts es deu tant a la Covid com a les onades de calor que han fuetejat la Península en els últims mesos. Així mateix, l’increment de la mortalitat s’ha concentrat, principalment, a la Comunitat de Madrid, Catalunya, Andalusia, el País Valencià, Aragó, Extremadura i Castella i Lleó.

D’altra banda, a l’espera que avui actualitzi les seues estadístiques el ministeri de Sanitat, els positius detectats ahir a Andalusia i Euskadi, dos dels territoris que més preocupen, van ser menys que els de dissabte, 680 i 608 respectivament.

Fins a 2.500 docents madrilenys donen positiu en els tests del virus

Entre 2.000 i 2.500 professors de la Comunitat de Madrid van donar positiu per coronavirus en els tests serològics als quals es van sotmetre la setmana passada amb motiu de l’inici de curs. En total, es van practicar 66.000 proves als 72.000 docents convocats. Els que van resultar positius hauran ara de passar una prova PCR, segons va informar ahir el conseller d’Educació i Joventut de la Comunitat de Madrid, Enrique Ossorio. Mentrestant, els hospitals públics madrilenys ja freguen els 2.000 pacients ingressats per coronavirus. D’aquests, 232 són crítics.

tracking