SEGRE

PARTITS INVESTIGACIÓ

Rajoy coneixia la trama per robar-li papers a Bárcenas, segons la policia

Els implicats van ordenar vigilar fins i tot les bosses de la dona de l'extresorer del PP || L'expresident i Casado estaran citats a la comissió d'investigació

Rajoy i l’exministre Fernández Díaz, que, juntament amb Cospedal, han estat assenyalats en aquest cas.

Rajoy i l’exministre Fernández Díaz, que, juntament amb Cospedal, han estat assenyalats en aquest cas.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern central Mariano Rajoy estava al corrent de l’operació Kitchen, dissenyada per sostreure de l’extresorer del PP Luis Bárcenas documents que poguessin comprometre davant dels tribunals la formació que ara lidera Pablo Casado, segons sosté un informe policial elaborat el 2018, en el qual s’indica que els implicats en la trama es referien a Rajoy amb el sobrenom d’El Asturiano. En total, l’operatiu muntat presumptament pel ministeri de l’Interior al marge del control judicial va comptar amb 55 seguiments a Bárcenas i el seu entorn entre els mesos de juliol i octubre del 2013. Els informes, redactats per agents de la Policia Nacional, manifesten els objectius a seguir, la data del seguiment, el vehicle en el qual es desplaçaven, un resum dels moviments i persones amb qui se citaven i els fets d’interès. Així mateix, la cúpula de l’operació Kitchen també va ordenar seguir la dona de Bárcenas, Rosalía Iglesias, i va manar als agents que, sobretot, vigilessin les bosses i bosses de mà que entraven i sortien de la casa del matrimoni. I és que volien saber si els Bárcenas-Iglesias planejaven traslladar a un lloc més segur els papers que es trobaven suposadament a les seues mans i que podien posar en perill els primers espases del PP de l’època. Amb tot, la trama “parapolicial” va fitxar Sergio Ríos, xòfer de Bárcenas, i li va arribar a pagar a compte dels fons reservats de l’Estat fins a 53.266,22 euros.

Així les coses, PSOE i Podem van registrar ahir una proposta de comissió al Congrés sobre aquests fets. La vicepresidenta primera de l’Executiu central, Carmen Calvo, la va justificar amb l’argument que es tracta d’“una realitat en un sumari” i no d’“hipòtesi”. Per la seua part, la portaveu del Govern de coalició, María Jesús Montero, va brindar la col·laboració de La Moncloa per aclarir aquest cas “gravíssim”. Per la seua banda, Podem va anunciar que demanarà la compareixença de Mariano Rajoy i Pablo Casado a la comissió. També van presentar la seua pròpia proposta de comissió els independentistes, nacionalistes i Més País. El popular Alberto Núñez-Feijóo, al seu torn, va exigir que s’investiguin les presumptes irregularitats “de tothom”.

tracking