SEGRE

Torra descarta eleccions: "No portaré Catalunya a una cursa electoral irresponsable"

El president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera Meritxell Budó, a les portes del Suprem.

El president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera Meritxell Budó, a les portes del Suprem.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha descartat convocar eleccions anticipades abans que el Tribunal Suprem decideixi si l’inhabilita per no haver despenjat a temps una pancarta en període electoral: "No portaré Catalunya a una cursa electoral irresponsable".

"Si l’Estat espanyol arriba al punt de la irresponsabilitat més absoluta inhabilitant-me, només hi haurà un culpable: ell. No seré jo qui en aquest moment tan crític per al país l’aboqui a una cursa electoral irresponsable que paralitzaria l’administració a Catalunya", ha dit en una declaració institucional al Centre Cultural Blanquerna, a Madrid.

Malgrat que no es planteja convocar eleccions abans de la decisió del Suprem –una potestat que es perdria en cas de ser inhabilitat–, el president sí que dóna per conclosa la legislatura: "Han de saber que, en qualsevol cas, no només m’inhabiliten a mi. Avui aquest tribunal té a les seues mans la caiguda d’un Govern, el final d’una legislatura."

tracking