SEGRE

BANCA NEGOCIACIÓ

La nova CaixaBank comptarà amb 20 milions de clients

La futura entitat preveu estalvis anuals de 770 milions en cinc anys || Els accionistes del banc català representaran el 74,2% i els de Bankia, el 25,8 per cent

José Ignacio Goirigolzarri i Gonzalo Gortázar.

José Ignacio Goirigolzarri i Gonzalo Gortázar.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nova entitat resultant de la fusió entre CaixaBank i Bankia serà el “banc de referència” a Espanya amb més de 20 milions de clients i una presència geogràfica “diversificada i equilibrada”, segons van ressaltar ahir les dos entitats, que van presentar el seu projecte de fusió a València, ciutat on romandrà la seu. La nova entitat tindrà presència en prop de 2.200 municipis.

El nou grup, que preveu culminar la seua fusió el primer trimestre del 2021 i que mantindrà la marca CaixaBank, superarà els 664.000 milions en actius totals, un volum que, segons les dos entitats, “el convertirà en el banc de més volum del mercat domèstic, amb una posició rellevant a nivell europeu”, i una capitalització borsària superior als 16.000 milions d’euros. Així, el nou grup ostentarà la primera posició en la quota de mercat de productes clau: dipòsits (24%), crèdits (25 per cent) i estalvi a llarg termini (29%), que inclou assegurances d’estalvis, fons d’inversió i plans de pensions.

Els màxims responsables del nou banc, José Ignacio Goirigolzarri, el president de Bankia i que serà president executiu de la nova entitat, i Gonzalo Gortázar, el conseller delegat de CaixaBank i que es mantindrà en el càrrec, van informar que amb la fusió s’espera aconseguir uns estalvis recurrents de costos de 770 milions d’euros anuals, de forma plena a partir del 2023, i generar progressivament sinergies d’ingressos de 290 milions. A més van estimar que el benefici per acció per als accionistes de Bankia s’incrementarà un 69% sobre les estimacions per al 2022 i un 28 per cent per als de CaixaBank. El canvi establert suposa que els accionistes de CaixaBank representaran, inicialment, el 74,2% del capital del nou banc, i els de Bankia, el 25,8%.

Criteria, entitat controlada per la Fundació La Caixa, es mantindrà com a accionista de referència de CaixaBank amb al voltant del trenta per cent de l’accionariat, mentre que el FROB arribarà al 16,1 percentual.

No obstant, s’estima que poden sobrar unes 1.500 sucursals bancàries per solapament regional i això implicaria la sortida d’entre 7.500 i 8.000 persones.

tracking