SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Mata la nòvia a València en una discussió per gelos

El jove truca a la policia i confessa l'assassinat || Mor una dona de 50 anys cremada per un home de 35 a Tenerife

Una reportera grava el domicili on va tenir lloc el crim.

Una reportera grava el domicili on va tenir lloc el crim.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 26 anys i d’origen xinès va perdre ahir la vida al ser, suposadament, escanyada per la seua parella, un jove espanyol d’origen peruà de 24 anys, en un habitatge situat al districte de Jesús a València. Els fets es van produir sobre les 4 de la matinada, quan l’home va trucar al servei d’emergències i va confessar que havia assassinat la seua companya sentimental.

Quan els agents van arribar al domicili es van trobar el cadàver de la víctima, que presentava signes d’haver estat asfixiada. Després de descobrir el cos, el jove va ser detingut i traslladat a dependències policials. Segons les primeres indagacions hauria pogut ser una discussió motivada per gelos la que va desencadenar la baralla que va acabar en assassinat. La víctima no havia presentat denúncies prèvies per maltractaments.

A Madrid, un altre home va ser detingut després de tallar-li el coll a la seua parella, ferida de gravetat

Paral·lelament, una dona de 50 anys que va resultar cremada amb caràcter molt greu dimecres a la matinada després d’una explosió en un habitatge al barri de la Cuesta, a La Laguna, va morir ahir a l’hospital on estava ingressada. Amb ella va ingressar un home de 35 anys que estaria implicat en els fets. La Policia Nacional manté oberta una investigació contra ell, ja que la nit dels fets els veïns van alertar d’una forta discussió a l’immoble, on es van trobar també restes de gasolina que podrien haver originat l’explosió. Encara que la delegació del Govern no confirma que sigui un presumpte assassinat, el Govern de les Canàries sí que tipifica el cas com un episodi de violència de gènere.

En cas que es confirmessin aquests dos nous casos com a assassinats masclistes, ja serien trenta-cinc les dones que ha perdut la vida en mans de la parella o exparella en el que va d’any. Des que es van iniciar els registres, el 2003, 1.064 dones han estat víctimes d’assassinats masclistes.

Així mateix, un altre individu va ser arrestat com a presumpte autor d’una temptativa d’homicidi en seccionar el coll de la seua parella sentimental amb un ganivet, que es troba ferida greu, a Madrid.

tracking