SEGRE

MONARQUIA REACCIONS

Calvo demana “tranquil·litat” pels retrets de Podem i IU al rei per la trucada a Lesmes

Casado exigeix el cessament del ministre Garzón i vol que el Congrés reprovi Iglesias || Asens creu que Felip VI “hauria d'haver callat” i Aragonès l'acusa d'aliar-se amb la “dreta judicial”

Felip VI i el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, a començaments d’aquest mes a Madrid.

Felip VI i el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, a començaments d’aquest mes a Madrid.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta primera del Govern central, Carmen Calvo, va fer ahir una crida a la “tranquil·litat” després de la polèmica suscitada per l’absència del rei en l’entrega de despatxos judicials que es va celebrar divendres a Barcelona i per la conversa telefònica que va mantenir el monarca amb el president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, en què li va transmetre que li hauria “agradat” ser present a l’acte.

Així doncs, després que el vicepresident segon de l’Executiu, Pablo Iglesias, de Podem, i que el ministre de Consum, Alberto Garzón, d’Izquierda Unida, critiquessin el cap de l’Estat per trencar la “neutralitat” que ha de presidir la seua figura, Calvo va advocar perquè “tots” mantinguin la “tranquil·litat”. “Quan dic tots, dic tots”, va advertir la mà dreta de Pedro Sánchez a La Moncloa. I és que el líder del Partit Popular, Pablo Casado, va exigir ahir el cessament de Garzón i va anunciar que proposarà al Congrés la reprovació d’Iglesias pels seus “atacs” a les institucions. Barons populars, així com dirigents de Vox i de Ciutadans, també van sortir en defensa del monarca i van reivindicar el seu paper constitucional.

Calvo subratlla que demana “tranquil·litat” per a “tothom”: “Quan dic tots, dic tots”, remarca

En canvi, el líder d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, va dir que el rei “hauria d’haver callat” i no trucar a Lesmes. Per la seua banda, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, d’ERC, va acusar el monarca d’aliar-se amb la “dreta judicial”.

“Aquells que no vagin en aquesta direcció només aconseguiran postergar i fer més difícil la recuperació econòmica i social que tant anhelem tots”, van afirmar, i van afegir que l’“estabilitat” institucional és fonamental perquè l’economia espanyola torni a créixer. “Les empreses volem traslladar el nostre suport a S.M. el Rei Felip VI, a qui agraïm la seua dedicació i el seu paper indispensable a l’hora de donar suport a les nostres empreses”, van concloure.

Així, l’entitat que lidera Jordi Cuixart va instar el Grup d’Estats Contra la Corrupció (Greco), que depèn del Consell d’Europa, a “iniciar una investigació internacional” sobre el pare del rei Felip VI.

“Per dignitat democràtica, és hora de treure els draps bruts dels Borbó”, va manifestar Mauri.

tracking