SEGRE

COMARCAS

Illa descarta intervenir

El Govern regional defensa la seua estratègia anti-Covid i rebutja imposicions

Cues al Centre de Salut del districte de Vicálvaro, on ahir van entrar en vigor noves restriccions.

Cues al Centre de Salut del districte de Vicálvaro, on ahir van entrar en vigor noves restriccions.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va demanar ahir al Govern madrileny, capitanejat per Isabel Díaz Ayuso, que es “deixi ajudar” i “segueixi les recomanacions” que el departament va plantejar per controlar la pandèmia a la regió, entre les quals es troba la restricció de la mobilitat a tota la ciutat, i no només a les zones bàsiques de salut afectades. A partir d’avui el confinament selectiu afectarà quaranta-cinc àrees, després que divendres l’Executiu regional decidís imposar restriccions en vuit zones més.

Després d’una reunió amb el conseller madrileny de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, en la qual tots dos van escenificar una vegada més el desacord existent entre les administracions per frenar l’onada de contagis a Madrid, Illa va assegurar que el virus està fora de control a la regió, on ja hi ha “transmissió comunitària”. Per aquesta raó va exigir aplicar ja “mesures més contundents”, encara que va evitar parlar d’una intervenció de la comunitat.

Al contrari que Illa, Escudero va defensar que el pla per sortir de la crisi sanitària dissenyat pel Govern d’Ayuso és l’adequat i va reclamar ajuda al Govern central per dur-lo a terme. I és que segons el departament de Sanitat madrileny, hi ha alguns indicadors que demostren que la situació s’estabilitza, com és la reducció en un 66 per cent dels ingressos hospitalaris en l’última setmana, en què s’ha passat de tenir 591 pacients Covid a 264.

No obstant, segons les dades facilitades pel departament de Salvador Illa, dels 31.785 nous casos detectats a Espanya aquest cap de setmana, més del 40 per cent pertanyen a Madrid, que també té la incidència del virus més elevada de tot Europa, amb 775 casos per cada 100.000 habitants.

“Ayuso apel·la a les restriccions del Govern per tapar les seues vergonyes” La consellera de Salut, Alba Vergés, va instar ahir la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a actuar de forma “més contundent” en lloc de “tapar les seues vergonyes comparant-se amb Catalunya”. Vergés va reaccionar així després que Ayuso declarés que li agradaria veure com s’ordenen confinaments en comarques catalanes amb alts percentatges de casos. D’altra banda, el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, va reclamar a la presidenta madrilenya que ordeni el tancament perimetral de Madrid “per responsabilitat i solidaritat”.

tracking