SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

França anuncia que no donarà respir als jihadistes

Detingudes fins ara onze persones per la decapitació d'un professor || Asseguren que la víctima va ser objecte d'una fàtua

Manifestació diumenge a París contra l’assassinat de Paty.

Manifestació diumenge a París contra l’assassinat de Paty.EFE/EPA/YOAN VALAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres dies després de la decapitació a França d’un professor que va mostrar caricatures de Mahoma en una classe sobre llibertat d’expressió, el Govern francès va anunciar ahir dilluns que s’han llançat operacions policials contra desenes d’individus que van justificar a internet aquest atemptat.

“Qui amenaça la República no tindrà respir” per part de la Justícia, va recalcar el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, que va precisar que els primers arrestos pels almenys vuitanta missatges d’odi identificats van començar diumenge. L’Executiu va prometre accions concretes i ràpides contra individus o associacions radicalitzades i aquest primer balanç del seu pla d’acció contra els islamistes va deixar clara la seua intenció de dur-lo a terme sense demora. Aquestes detencions, de les quals no van indicar la xifra, se sumen a les onze per un vincle més o menys proper amb l’autor de l’atac, Abdullah Anzorov, un refugiat rus de 18 anys i origen txetxè, que residia a uns 100 quilòmetres al nord-oest de París, i tenia antecedents policials.

El professor Samuel Paty, decapitat divendres, va ser “òbviament” objecte d’una fàtua –edicte religiós islàmic– que es va difondre per internet, segons Darmanin. L’homenatge nacional a Paty tindrà lloc demà dimecres en coordinació estreta amb la família de la víctima.

tracking