SEGRE

ESNOTICIA

Aragó decreta el tancament de les tres capitals i nivell màxim d'alerta

Saragossa, Osca i Terol estaran confinats perimetralment a partir d'avui || Dilluns ja no es podrà consumir a l'interior dels bars en tota la comunitat

Una dona passeja un gos a Saragossa per una plaça del Pilar completament buida.

Una dona passeja un gos a Saragossa per una plaça del Pilar completament buida.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern d’Aragó va anunciar ahir el confinament perimetral des d’avui mateix dels municipis de Saragossa, Osca i Terol amb l’objectiu de frenar la propagació del coronavirus. A més, el conjunt de la comunitat autònoma passarà dilluns a nivell d’alerta 3, el més restrictiu dels aprovats per l’Executiu regional mitjançant un decret llei. Aquest triple confinament impedirà sortir del seu municipi a uns 800.000 aragonesos.

Adoptar el nivell màxim d’alerta suposarà limitar les reunions socials a sis persones, reduir els aforaments en comerços al 25 per cent tret en els d’alimentació, on podrà ser del 50 per cent. La restauració també serà un sector que es veurà afectat, ja que no es permetrà el consum a l’interior dels locals, només a les terrasses i amb un aforament màxim del 50 per cent. A més, bars i restaurants hauran de tancar a les 10 de la nit. Això pot perjudicar sobretot els locals de la Franja, on molts veïns de la província de Lleida opten ara per anar davant del tancament de l’hostaleria a Catalunya.

A Aragó, l’ocupació de les UCI per pacients Covid supera el 40 per cent, la taxa de positivitat és entre el 17 i 20 per cent i la incidència acumulada en 14 dies, de 586 casos per 100.000 habitants. A Saragossa capital aquesta taxa és de 543, a Osca de 1.003 i a Terol, de 1.418.

Per la seua part, el Govern de La Rioja va decretar ahir el tancament perimetral de tota la comunitat a partir de demà, així com el tancament d’establiments a partir de les nou de la nit.

Espanya, el primer país de la UE amb un milió de casos

El ministeri de Sanitat va notificar ahir 16.973 nous casos de Covid-19, 6.114 en les últimes vint-i-quatre hores, amb la qual cosa la xifra total de contagis des de l’inici de la pandèmia s’eleva a 1.005.295, i la de morts, a 34.366, 156 més. Així doncs, Espanya es va convertir en el primer país de la Unió Europea a superar el milió de casos. Al darrere es troba França, que en suma prop de 930.000. Madrid continua sent la comunitat que més casos acumula.

El ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes abordaran avui l’actualització del pla de resposta primerenca davant el coronavirus per provar de frenar aquesta segona onada en una reunió en què posaran sobre la taula el debat de la possibilitat d’aplicar un toc de queda a través d’un estat d’alarma a tot Espanya o, com va avançar Salvador Illa, “en part del territori”, una cosa que ja es fa per exemple a França.

A l’espera del que surti d’aquesta reunió, Madrid va avançar ahir que planteja endurir a partir d’aquest dissabte, quan acaba l’estat d’alarma, el control de la mobilitat i de la concentració de persones entre la mitjanit i les sis del matí.

tracking