SEGRE

ESNOTICIA

Descartat el confinament a casa, però hi haurà tancament territorial

Ja sigui a tot Catalunya o una part, i el Procicat valora avui aquesta i altres mesures

Imatge de la planta Covid de l’hospital de Palamós, en una imatge d’ahir.

Imatge de la planta Covid de l’hospital de Palamós, en una imatge d’ahir.GEMMA TUBERT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat prepara un confinament perimetral, ja sigui a tot Catalunya o bé una part. Les dos opcions estan sobre la taula per doblegar la corba de contagis. En canvi, es descarta el confinament domiciliari, ja que l’estat d’alarma no l’empara i podria ser rebutjat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Les noves mesures es podrien aprovar avui mateix i entrar en vigor demà divendres. No es descarten, tanmateix, altres accions per contenir la propagació de la Covid-19 en el marc del Procicat.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va recordar ahir que el decret d’estat d’alarma aprovat diumenge “no permet confinaments domiciliaris ni d’un dia, ni de dos ni de cap de setmana”. En declaracions a TV3, va afegir que tampoc té cap “petició formal” per part de la Generalitat per dur a terme aquesta mesura i va recalcar que el que sí que permet el decret són confinaments perimetrals.

Precisament, Illa va defensar que el decret habilita a prendre mesures “contundents” per contenir i rebaixar la corba de contagis. “Hi ha un ventall d’opcions abans d’arribar a aquest punt. Hauríem de poder evitar-ho, sense que ho puguem descartar”, va dir.

També va defensar que l’estat d’alarma es prolongui durant sis mesos, ja que va explicar que és el termini de temps que calculen que caldrà, passat l’hivern, per tenir un tractament o una vacuna eficaç i un nivell d’immunitat “prou elevat”.

D’altra banda, el ministre va assumir les crítiques per la seua presència en un acte que va reunir més d’un centenar de persones, encara que va assegurar que es complien les normes i les distàncies de seguretat. “Molts ciutadans no ho han entès i tenen raó”, va etzibar.

El risc de rebrot a Catalunya descendeix lleugerament a 840

El risc de rebrot a Catalunya ha baixat 47 punts i se situa en 840, segons l’última actualització del departament de Salut. També ha disminuït la velocitat de propagació, l’Rt, que passa d’1,52 a 1,38.

En canvi, la incidència a 14 dies continua pujant i se situa ara en 634. En l’actualització de dades s’han declarat 4.672 nous casos confirmats per PCR o tests d’antígens, fins als 216.945 des de l’inici de la pandèmia.

El 13,05% de les proves que es fan donen positiu. També s’ha informat de 38 noves morts, amb un total de 13.896. Hi ha 67 ingressats més per coronavirus, amb un total de 2.205 persones.

tracking