SEGRE

TERRORISME JIHADISTA

Nou atac a França amb tres morts en una església

Un terrorista islàmic apunyala tres persones a Niça || La policia gal·la abat un altre presumpte jihadista a Avinyó

Policies i bombers davant la basílica de Nostra Senyora, al centre de la ciutat de Niça.

Policies i bombers davant la basílica de Nostra Senyora, al centre de la ciutat de Niça.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El terrorisme islàmic va tornar a atacar de nou a França, amb tres morts per arma blanca en un atac comès ahir en una església de Niça (sud-est), en el tercer atemptat en poc més d’un mes. Un home va matar, cap a les 9.00 hores, dos persones dins de la Basílica de Nostra Senyora, al centre de la ciutat, i una altra persona fora del temple, abans de ser ferit i detingut per agents de la policia municipal.

El presumpte autor cridava de forma repetida “Al·là és gran”, segons va declarar a la premsa l’alcalde de Niça, Christian Estrosi, que va indicar, a més, que una de les víctimes podria haver estat decapitada.

El Govern francès va reunir immediatament un gabinet de crisi i va elevar el nivell d’alerta terrorista a tot el país a “urgència atemptat”, el màxim de l’escala, previst per a moments de risc d’amenaça terrorista “imminent” o després que es produeixi un atac.

D’altra banda, la Policia francesa va abatre ahir un home armat amb un ganivet que havia intentat atacar uns agents a Avinyó (sud-oest), també al crit d’“Al·là és gran”, mentre que un altre home, proveït igualment amb un ganivet, va ser detingut a Lió, hores després de l’atac en el qual van morir les tres persones a Niça.

tracking