SEGRE

POLÍTICA TRIBUNALS

“És un muntatge, em van arrestar per les meues idees”

Vendrell creu que l'operació Volhov vol “desgastar” el sobiranisme || Un mitjà rus ridiculitza la investigació de la Guàrdia Civil

L’exconseller Xavier Vendrell, divendres, al quedar en llibertat.

L’exconseller Xavier Vendrell, divendres, al quedar en llibertat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller i empresari Xavier Vendrell va assegurar ahir que les acusacions en contra seu, en el marc de l’operació Volhov sobre suposat finançament il·legal del procés, són “infundades” i que la Guàrdia Civil el va arrestar perquè és independentista. L’exdirigent d’ERC va fer aquestes declaracions després d’haver estat detingut dimecres. Va afirmar que podrà desmuntar “una a una” totes les acusacions que s’han plantejat en contra seu i que va qualificar de “muntatge”. “La Guàrdia Civil té clar el seu objectiu i no pararan d’intentar desgastar-nos”, va concloure. I és que, per a Vendrell, la Guàrdia Civil està “obsessionada” amb el finançament de l’independentisme, dels polítics que resideixen a l’estranger des del 2017 i del referèndum de l’1-O. L’operació Volhov indaga sobre una presumpta desviació de fons públics per sostenir Carles Puigdemont a Waterloo i finançar Tsunami Democràtic, entre altres assumptes. En aquest sentit, va defensar que el Consell per la República i l’organització de la consulta per la independència la va sufragar “el poble”. Vendrell es va negar a declarar davant del jutge i va quedar ahir en llibertat amb càrrecs i sense mesures cautelars, igual que la resta dels detinguts en el marc d’aquest operatiu. Uns altres dos arrestats van prestar declaració davant de la Guàrdia Civil i van sortir en llibertat abans, mentre que d’altres van ser alliberats al cap de poques hores de la seua detenció.

D’altra banda, la televisió russa RT va ridiculitzar les manifestacions de la Guàrdia Civil, que afirma que el Kremlin s’havia compromès a enviar 10.000 soldats russos a Catalunya per defensar la declaració d’independència i a assumir el deute català. La periodista Inna Afinogenova es pregunta, en to irònic, com és possible que Rússia estigués disposada a enviar a Catalunya el doble d’efectius dels desplegats a Síria contra el Daesh. Igualment, va insistir en les crítiques al nom de Volhov, per al·ludir a una batalla de la II Guerra Mundial que la Divisió Blava va lliurar al costat dels nazis.

tracking