SEGRE

ESNOTICIA

Astúries reclama un confinament domiciliari que Illa rebutja aplicar

Sanitat confia que les restriccions ja adoptades serveixin per disminuir els contagis || La comunitat suspèn tota activitat econòmica no essencial

La Guàrdia Civil demana la justificació de sortida a un viatger.

La Guàrdia Civil demana la justificació de sortida a un viatger.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va descartar ahir decretar confinaments domiciliaris en els propers dies i es va mostrar confiat que, amb les mesures incloses en el nou estat d’alarma, es podrà controlar l’evolució de la pandèmia. Les declaracions del ministre, que va demanar a les comunitats autònomes “que no entressin en una espècie de competició per veure qui pren la mesura més dura”, van coincidir amb la sol·licitud del govern d’Astúries, que va demanar a l’Executiu central un confinament domiciliari durant 15 dies.

El titular de Sanitat, que es reunirà avui amb el president asturià, Adrián Barbón, va negar “rotundament” que el Govern central s’estigui plantejant decretar el confinament domiciliari aquesta setmana i va demanar “temperança” per veure el resultat que tenen les mesures ja decretades fins ara pels governs regionals.

A banda de sol·licitar un confinament total, Astúries va decretar la suspensió de tota l’activitat econòmica no essencial a partir de demà i l’establiment del toc de queda a les deu de la nit, dos hores abans de l’actual, després que la comunitat entrés en el nivell quatre d’alerta (risc extrem). Diumenge, Melilla també va demanar al Govern central que valorés un confinament domiciliari a la ciutat autònoma, de la qual va sol·licitar el tancament perimetral.

D’altra banda, el virus continua avançant sense control per tot Espanya. El ministeri de Sanitat va notificar ahir 55.019 nous casos de Covid-19, 4.334 en les últimes 24 hores, amb la qual cosa la xifra total de contagis des de l’inici de la pandèmia ascendeix a 1.240.697, i la de víctimes a 36.257, després de sumar-ne 777 en els últims set dies i 379 més des de les xifres reportades divendres passat. La taxa mitjana actual de contagis se situa en els últims 14 dies en els 521,07 casos per cada 100.000 habitants i l’ocupació a les UCI ascendeix ja al 28%.

Els disturbis contra les restriccions agiten la política

Les protestes contra les últimes restriccions adoptades per atallar els contagis han provocat concentracions, disturbis i saqueig de comerços en molts punts d’Espanya durant el cap de setmana, encara que van disminuir diumenge. En diverses ciutats com Logronyo, Lleó o Madrid la policia va arrestar diversos joves acusats de provocar aldarulls. Pel que fa a les protestes a Barcelona, els Mossos van atribuir les destrosses a grups d’extrema dreta i radicals del futbol i van anunciar que augmentaran els efectius en les protestes.

tracking