SEGRE

ESNOTICIA

El Govern descarta un confinament total i confia en les seues restriccions

Baixen els nous casos i la taxa de contagis

La sala d’urgències de l’hospital de Figueres ahir.

La sala d’urgències de l’hospital de Figueres ahir.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Salut, Alba Vergés, va descartar ahir l’aplicació d’un confinament domiciliari de forma imminent a Catalunya i va remarcar que cal anar “pas a pas” i “donar temps” a les mesures en vigor. Vergés va insistir que encara que no descarten “absolutament res” ara mateix “les mesures adequades” són les que s’han aplicat les últimes setmanes. Amb tot, la consellera va advertir que la “desacceleració” en el ritme de contagis “és molt lluny de l’objectiu” marcat pel Govern d’arribar a una taxa de contagis inferior a 1 i al miler de casos diaris, per això va demanar “no abaixar la guàrdia”. En aquesta mateixa línia també es va pronunciar el secretari general de Salut, Marc Ramentol, que va afirmar que un confinament d’una setmana o quinze dies no seria suficient per revertir la situació actual. A més, va afegir, la societat no està preparada ni socialment ni econòmicament per a un nou confinament total llarg.

En aquest sentit va afirmar que les primeres mesures restrictives, que es van prendre fa més de quinze dies, “estan començant a fer efecte”. Això es tradueix en els indicadors de la pandèmia que ahir van tornar a disminuir. La velocitat de propagació del virus es va situar ahir en 1,12 –cada 100 infectats n’encomanen 112–, quan la setmana passada va assolir l’1,62. Així mateix, el risc de rebrot va baixar en 54 punts fins als 835. També va disminuir respecte als dies previs la xifra de contagiats, ja que se’n van comptabilitzar 3.652.

Amb tot, aquesta petita millora no s’ha notat encara als hospitals, on hi ha ingressats 2.687 pacients amb Covid, dels quals 481 són a l’UCI. Aquesta xifra preocupa Salut, ja que el 83% de les UCI catalanes estan plenes, i un 57% ocupades per pacients Covid. Malgrat aquesta dada, durant aquesta segona onada el percentatge de morts ingressats greus és tres vegades menor que en la primera.

tracking