SEGRE

Biden assegura que podrà declarar la victòria

I Trump diu que el seu avantatge està "desapareixent màgicament" per l’aparició de "vots sorpresa"

El candidat demòcrata a la Presidència dels EUA, Joe Biden, al costat de la seua esposa. Jill Biden, al Chase Center de Wilmington.

El candidat demòcrata a la Presidència dels EUA, Joe Biden, al costat de la seua esposa. Jill Biden, al Chase Center de Wilmington.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La campanya del candidat presidencial demòcrata, Joe Biden, va assegurar que aquest dimecres a la tarda podrà declarar la victòria perquè les seues dades internes apunten que ha conquerit Wisconsin, Nevada, Michigan i Pennsilvània, estats on encara no hi ha un resultat final.

"Joe Biden és al camí per guanyar aquestes eleccions i ell serà el pròxim president dels EUA Creiem que tenim per davant un camí clar per a la victòria. Per a aquesta tarda, esperem que l’exvicepresident tingui prou avantatge en alguns estats per superar els 270 delegats", va dir en una compareixença davant la premsa la cap de campanya de Biden, Jen O’Malley Dillon.

Per la seua part, Donald Trump ha tornat a agitar aquest dimecres el fantasma del frau electoral i ha assegurat que el suposat avantatge que tenia en alguns estats clau ha anat "desapareixent màgicament" amb el pas de les hores pel recompte d’"abocadors de vots sorpresa". "Ahir a la nit, estava encapçalant el recompte, sovint per un ampli marge, en molts estats clau, en gairebé tots els casos governats i controlats pels demòcrates", ha afirmat Trump a Twitter, sense al·ludir a cap cas concret.

Després, ha afegit, aquest suposat avantatge s’hauria donat la volta en els esmentats estats –"un per un"– aparentment per afavorir les aspiracions del demòcrata Joe Biden, que segons els analistes hauria aconseguit més nivell de suport en el vot per correu i, per tant, en el tram final del recompte.

"És molt estrany, i els enquestadors s’han equivocat per complet", ha sentenciat el mandatari, que durant la nit electoral va denunciar un suposat "robatori" de les eleccions i, en el seu primer discurs públic, es va autoproclamar vencedor malgrat la falta de dades oficials concloents.

tracking