SEGRE

ESNOTICIA

Pfizer diu que l'eficàcia de la seua vacuna contra la Covid supera el 90%

La farmacèutica confia a demostrar-ne la seguretat aquest mes || L'OMS subratlla que són notícies “encoratjadores” i la UE ultima la compra de 300 milions de dosis

Vials amb l’etiqueta de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer.

Vials amb l’etiqueta de la vacuna contra el coronavirus de Pfizer.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La farmacèutica Pfizer va anunciar ahir que la vacuna contra el coronavirus que desenvolupa amb Biontech ha demostrat que té una eficàcia superior al 90% als assajos clínics en humans que encara es desenvolupen. D’aquesta manera, segons els resultats preliminars dels tests, aquesta vacuna ha estat eficaç contra el SARS-CoV-2 en participants que no havien estat infectats pel virus anteriorment.

“Amb les notícies d’avui, estem un pas significatiu més a prop de brindar a les persones d’arreu del món un avenç molt necessari per ajudar a posar fi a aquesta crisi de salut mundial”, va manifestar el president i CEO de Pfizer, Albert Bourla, que també va afegir que confien a poder demostrar la seguretat del seu remei contra la Covid “en les pròximes setmanes”. En cas de constatar que la vacuna no suposa un risc per a la salut, demanaran l’autorització dels reguladors sanitaris per comercialitzar-la de manera urgent. En els assajos de Pfizer han participat 43.538 voluntaris i l’empresa espera produir fins a 50 milions de dosis aquest any i 1.300 milions de dosis el 2021.

Després de l’anunci, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va anunciar que ultimen amb Pfizer un acord per a l’adquisició anticipada de 300 milions de dosis, i que esperen tancar-lo “aviat”. Per la seua banda, el director de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, va aplaudir les “reconfortants” notícies de la vacuna de Pfizer. “El món està experimentant una innovació i col·laboració científica sense precedents per posar fi a la pandèmia”, va destacar. També l’encara president dels Estats Units, Donald Trump, va celebrar els resultats de Pfizer. “Quina gran notícia!”, va exclamar en xarxes socials. També les borses van respondre amb fortes pujades als avenços a la vacuna davant de la Covid.

La borsa es dispara i el preu de l’or cau després de l’anunci Les borses de tot el món van respondre ahir amb fortes pujades a l’anunci de Pfizer que la seua vacuna contra el coronavirus ha obtingut una eficàcia de més del 90%. L’Ibex-35 va experimentar un avenç del 8,57%, el més gran de l’última dècada, gràcies també en part a la victòria de Joe Biden a les eleccions presidencials nord-americanes. Els valors que van rebotar més al parquet madrileny van ser els de les empreses turístiques i les entitats bancàries. Wall Street, així mateix, va iniciar la sessió amb pujades. Frankfurt va avançar un 4,94%, París, un 7,57% i Milà, un 5,38%. Al contrari, el preu de l’or es va desplomar un 2 per cent després de l’anunci sobre la vacuna.

tracking