SEGRE

ELECCIONS PARTITS

Puigdemont no serà el candidat i Borràs opta a liderar la llista

Tot i que el líder de JxCat serà present a les paperetes el 14-F

Laura Borràs, de JxCat.

Laura Borràs, de JxCat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont va renunciar ahir a presentar-se com a número u de JxCat a les eleccions del 14-F, encara que va manifestar que sí que anirà a les llistes, però sense revelar el lloc que ocuparà. Tampoc no optarà a la presidència el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que havia sonat també com a candidat a les primàries. Així ho van manifestar fonts del seu entorn després d’haver estat en totes les quinieles.

Mentrestant, la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, es presentarà a les primàries de JxCat per ser la candidata a la presidència de la Generalitat. Així ho va anunciar ahir en un vídeo, en el qual va explicar que “faig el pas i em presento a les primàries, us demano que m’acompanyeu, que m’avaleu, que us afegiu a un projecte basat en la força de la gent que no ha renunciat a aconseguir la independència del nostre país”. Borràs s’enfrontarà al conseller de Territori, Damià Calvet, que fa uns dies ja va oficialitzar que es postulava com a presidenciable de JxCat a la Generalitat. A aquests dos noms s’afegeix el de Joan-Ramon Colomines-Companys, politòleg i periodista barceloní i afiliat de base de JxCat que està recollint els cent avals necessaris per presentar-se a les primàries.

D’altra banda, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va anunciar que dilluns preveu tenir enllestit el protocol que determinarà com s’ha de desenvolupar la campanya electoral. Aquest document, va manifestar el conseller, servirà per detallar la mena d’actes que es podran convocar. A més, va explicar que treballen en un altre document “marc” per als comicis, en el qual especificaran sota quines condicions es podran celebrar i aquelles en les quals no, en funció de la situació de la Covid.

tracking