SEGRE

ESNOTICIA

Les dades segueixen millorant a Catalunya lentament

Malgrat l'elevada xifra de contagis i morts || Salut preveu que hi hagi 400 pacients Covid a l'UCI a l'inici de la desescalada

Infermeres es preparen per entrar a una UCI de pacient Covid.

Infermeres es preparen per entrar a una UCI de pacient Covid.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tots els indicadors que mesuren la pandèmia de la Covid-19 a Catalunya van a la baixa. Aquesta és la tendència que es registra des de principis d’aquest mes, encara que ho fa molt lentament. Malgrat que taxa de propagació del virus i el risc de rebrot disminueixen, el primer ja es troba en el 0,85 i el segon en els 556 punts (-39), els contagis continuen situant-se a prop dels 3.000 (2.918) diaris i les morts segueixen disparades, amb 71 de noves comptabilitzades ahir pel departament de Salut. Així mateix la capacitat assistencial, malgrat que en les últimes hores es van registrar 61 altes, també és molt elevada, sobretot en la unitats de cures intensives, on ahir es comptabilitzaven 585 (+2) pacients Covid ingressats.

Tenint en compte aquestes dades el secretari general de Salut, Marc Ramentol, va estimar que el 23 de novembre, data en la qual està previst que s’iniciï la desescalada, encara hi haurà prop de quatre-cents llits UCI ocupats per pacients Covid, una xifra un pèl allunyada de la marcada com a optima pel Govern (300). No obstant, va afirmar que espera que la pròrroga de deu dies ajudi a “aproximar-se tot el possible” a aquesta xifra. En aquest sentit va assegurar que l’objectiu és que un cop els locals que hagin estat tancats per les restriccions obrin, es mantinguin així.

tracking