SEGRE

CAUCAS CONFLICTE

Detingut un líder opositor armeni per planejar matar el primer ministre

Sigueix instacte l'alto el foc a l'Alt Karabakh

Familiars de militars armenis morts, en una protesta.

Familiars de militars armenis morts, en una protesta.EFE/EPA/HAYK BAGHDASARYAN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exdirector del Servei de Seguretat Nacional d’Armènia i líder del partit opositor Pàtria, Artur Vanetsian, ha estat detingut sota sospita de planejar l’assassinat de l’actual primer ministre, Nikol Pashinyan i la usurpació del poder, segons va informar ahir la seua advocada, Lusine Sakayan, en un comunicat.

Els advocats de Vanetsian van denunciar la detenció com un acte de “persecució política” amb el propòsit “de retenir el poder i completar programes antiestatals i entregar la pàtria a l’enemic”, segons assenyala el comunicat.

L’acord de pau firmat contempla la retirada de l’exèrcit armeni de tres regions

Vanetsian va participar en les protestes de l’oposició que estan tenint lloc aquesta setmana a Yerevan, on els manifestants van exigir la destitució del primer ministre per haver firmat l’acord sobre el cessament d’hostilitats a l’Alt Karabakh, que contempla la retirada armènia de tres regions.

Dilluns, Pashinyan i els presidents de l’Azerbaidjan i Rússia, Ilham Aliyev i Vladímir Putin, van emetre una declaració conjunta sobre el cessament d’hostilitats a Nagorno Karabakh a partir del 10 de novembre.

A finals de setembre les dos parts van reprendre els enfrontaments per aquest territori en disputa nominalment àzeri però amb majoria de població armènia i ocupat per aquest país des del 1991.

Ahir, Armènia i l’Azerbaidjan van intercanviar cossos dels morts durant les últimes setmanes de conflicte per l’enclavament de l’Alt Karabakh, després que entrés en vigor un acord d’alto el foc que inclou el desplegament de tropes russes.

Més de 2.300 militars armenis van morir a l’Alt Karabakh durant els quaranta-quatre dies que va durar la guerra, segons assegura el ministeri de Sanitat armeni.

tracking