SEGRE

CRISI MIGRATÒRIA

Les Canàries reben en menys d'un dia més de 500 migrants

Entre la mitjanit i ahir a la tarda van arribar 20 embarcacions || En el que va de 2020 han atès prop de 17.000 persones

Molts migrants es troben des de fa dies amuntegats al moll d’Arguineguín.

Molts migrants es troben des de fa dies amuntegats al moll d’Arguineguín.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les illes Canàries van tornar a patir ahir una allau d’arribades de pastera que accentua encara més la crisi migratòria que pateix aquest arxipèlag. Entre la mitjanit i ahir a la tarda van ser rescatades un total de 20 embarcacions amb més de 500 persones a bord, la majoria homes d’origen subsaharià i en bon estat de salut. Molts d’ells van ser desembarcats al moll d’Arguineguín, a Gran Canària, on fa setmanes que els migrants pernocten amuntegats en condicions infrahumanes a l’espera de ser traslladats.

Les Canàries han augmentat un 900% l’arribada de pasteres i

cayucos

respecte a l’any passat, i se superen ja els 17.000 migrants que han arribat de manera il·legal a l’arxipèlag en el que va de 2020.

Davant d’aquesta situació i del crit de socors llançat pel Govern canari, incapaç d’acollir tots els nous arribats, la ministra de Política Territorial Carolina Darias va anunciar divendres que el Govern central reforçarà la seua política migratòria a la regió amb més vigilància, cessió de terrenys i augmentant la diplomàcia amb els països des d’on parteixen els migrants.

Ahir també van ser rescatades a prop de les costes andaluses dos pasteres amb prop d’una cinquantena de persones a bord, entre les quals quatre nadons.

tracking