SEGRE

EUA POLÈMICA ELECTORAL

Trump confirma la victòria de Biden a les urnes i després se'n desdiu

L'encara president dels EUA afirma que el seu rival va guanyar les eleccions perquè estaven “manipulades” || Creix la tensió a Washington, amb 20 detinguts i 3 ferits

Simpatitzants de Donald Trump van protestar contra el “frau electoral” dissabte a Washington.

Simpatitzants de Donald Trump van protestar contra el “frau electoral” dissabte a Washington.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president sortint dels EUA, Donal Trump, va declarar ahir que el seu rival i president electe del país, Joe Biden, va guanyar els comicis del 3 de novembre passat, encara que ho va fer perquè les eleccions van ser “manipulades”, insistint així en la denúncia que ha mantingut des de fa mesos sobre irregularitats en la votació, i que fins ara no ha demostrat. “(Biden) ha guanyat perquè les eleccions estaven manipulades. No hi havia supervisors ni observadors”, va escriure Trump al seu compte de Twitter, en un missatge en el qual va acusar la companyia Dominion, “propietat de l’esquerra radical”, de subministrar “enganyosos” equips de recompte de vots amb la complicitat dels “falsos i muts mitjans de comunicació”.

Minuts després, Trump va matisar que el seu missatge no es tractava d’un reconeixement de victòria cap al seu rival. “(Biden) només ha guanyat als ulls dels mitjans de comunicació de les falses notícies. No concedeixo res. Encara ens queda molt. Van ser unes eleccions manipulades! Guanyarem!”, va sentenciar.

Mentrestant, la tensió va protagonitzar dissabte a la nit una marxa a Washington de simpatitzants de Trump que protestaven contra un presumpte frau electoral i que es va saldar amb vint detinguts i tres ferits, inclosos un jove ferit per arma blanca i dos policies. La protesta, en la qual Trump va aparèixer breument, va transcórrer tranquil·lament fins que un grup de simpatitzants de Trump va tenir un enfrontament amb una contramanifestació. Així mateix, a la nit es van produir enfrontaments entre grups antifeixistes i simpatitzants del president sortint, que va culpar dels incidents els antifeixistes, que va qualificar d’“escombraries”.

tracking