SEGRE

GENERALITAT POLÈMICA

El Govern evita explicar els relleus a Treball i El Homrani parlarà avui

Cessaments una setmana després del col·lapse dels ajuts per a autònoms || Els comuns demanen que cessin el conseller i Cs critica la “purga” al departament

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Merixell Budó, durant la roda de premsa.

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Merixell Budó, durant la roda de premsa.JORDI BEDMAR / GENERALITAT DE CATALUNYA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va assegurar ahir que la Generalitat avala els cessaments a la cúpula del departament de Treball, però va evitar valorar els motius que han conduït el conseller Chakir el Homrani a prendre aquesta decisió i es va remetre a les explicacions que aquest doni avui.

Així ho va manifestar a la roda de premsa posterior al Consell Executiu, després que El Homrani cessés dilluns el que fins ara era el seu número dos, Josep Ginesta, com a secretari general de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, i s’hagi aprovat que el substitueixi el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, molt lligat a Lleida. Amorós va ser membre del primer claustre de la UdL i va formar part de la ponència dels estatuts fundacionals de l’Associació Cultural Universitària de Lleida.

Aquests cessaments s’han executat una setmana després que el Govern demanés disculpes pel col·lapse a la línia d’ajuts de 2.000 euros per persona per a autònoms, esgotats en temps rècord i que van provocar la indignació del col·lectiu.

Budó no va voler vincular els cessaments amb el col·lapse de l’ajuda als autònoms al preguntar-l’hi sobre la qüestió, i va recalcar que “és competència de cada departament decidir qui volen tenir al capdavant”, mentre va insistir que el Govern treballa en un nou programa de suport al col·lectiu d’emprenedors.

Segons Budó, no li correspon a ella justificar aquests canvis perquè “cada departament és sobirà a l’hora de decidir els seus càrrecs”, i va explicar que, al si del Consell Executiu, no es van demanar ahir explicacions a El Homrani. Per la seua part, el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, va afirmar que el cessament de la cúpula de la conselleria de Treball busca un “revulsiu” al departament.

Per la seua banda, la líder dels comuns a la Cambra, Jéssica Albiach, va defensar que el conseller El Homrani hauria de dimitir per “honestedat i dignitat” després de cessar la cúpula de la seua conselleria.

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, pel seu costat, va acusar el conseller d’“amagar-se darrere de la purga del seu equip”.

tracking