SEGRE

ESNOTICIA

El Govern es prepara per realitzar un testatge massiu

Ha adquirit 8 milions de proves d'antígens || Demana temps per dissenyar el pla més adequat per portar a terme les anàlisis

Infermeres fan un test d’antígens a un nen a Barcelona.

Infermeres fan un test d’antígens a un nen a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat prepara una pla per testar de manera massiva tota la població catalana. Així ho va anunciar ahir la consellera de la presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que va informar que ja han adquirit vuit milions de tests d’antígens –coneguts com a ràpids– per poder dur-lo a terme. Malgrat anunciar la intenció de realitzar aquest cribratge massiu, Budó va matisar que és un pla que encara “s’està dissenyant” i amb una organització “molt complexa”. Per això va demanar temps per planificar com arribaran aquests tests que, va assegurar, seran gratuïts i aniran a càrrec de les arques públiques.

Aquest anunci va arribar poc després que des del Govern madrileny avancessin que estaven treballant en un pla similar (vegeu la pàgina 8) i al ser preguntada per això va reiterar que la Generalitat no posa en marxa iniciatives ni dissenya les seues mesures “per comparar o competir amb altres territoris”, perquè la situació epidemiològica és diferent a cada territori.

Mitjà diu que els tests ràpids són una bona eina per poder anar recuperant la normalitat

Respecte a aquest testatge, el departament de Salut ja va anunciar dilluns que prepara un protocol perquè puguin realitzar-se a les farmàcies, però es tracta d’una cosa pendent concretar ja que primerament es necessitaria l’autorització de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. A més, des del ministeri de Sanitat desconfien d’aquesta mesura al no veure-la convenient ja que consideren que suposa riscos.

Sobre aquests tests ràpids també es va pronunciar l’epidemiòleg Oriol Mitjà, que va tornar a insistir que són una bona eina per poder anar recuperant parcel·les de la vida econòmica i social. En aquest sentit, Mitjà va criticar que el Govern català hagi estat tan “conservador” amb l’ús d’aquestes proves i va lamentar que la burocràcia està alentint aquesta estratègia de testatge massiu, una cosa que va retreure “no pot passar en plena pandèmia”.

Per la seua banda, la consellera també va defensar les mesures adoptades fins ara per la Generalitat argumentant que estan funcionant i que s’està demostrant que funcionen tant a Catalunya com “a altres llocs europeus en els quals s’han implementat restriccions similars”.

tracking