SEGRE

ESNOTICIA

Madrid pressiona per fer proves d'antígens a les farmàcies

Ayuso demana a Brussel·les la validació de la proposta || Aguado anuncia proves massives abans de Nadal, però el seu Executiu el corregeix perquè “no és viable”

La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, visitava ahir una farmàcia.

La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, visitava ahir una farmàcia.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha demanat a la Unió Europea que validi la proposta madrilenya de fer tests d’antígens a les farmàcies per detectar el coronavirus, després del rebuig de la seua proposta per part de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. Així ho va traslladar en una carta enviada a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, en què explicava que els experts madrilenys estableixen que les proves d’antígens es poden realitzar en altres centres sanitaris, com farmàcies, “perquè els seus professionals estan capacitats, garanteixen la seguretat i higiene i els resultats es poden comunicar al Sistema Sanitari de Madrid”. Per reforçar aquesta proposta la cap de l’Executiu regional va recordar que aquest tipus de proves ja es fan en farmàcies en països europeus com França, Portugal o el Regne Unit.

La tramesa de la carta i part del contingut es va conèixer poc després que el vicepresident autonòmic, Ignacio Aguado, manifestés que el seu objectiu és que abans del Nadal tots els madrilenys puguin fer-se un test d’antígens gratuït per anar a veure els seus familiars. Per a això, Aguado va reiterar la seua petició de convocatòria del grup Covid-19, que integren el Govern central i regional, amb l’objectiu que els autoritzin a realitzar-los a les farmàcies de l’autonomia.

Ayuso assegura que els farmacèutics estan capacitats per fer els tests de manera segura

En aquest sentit, va recordar que la comunitat ha comprat cinc milions de tests “i si fes falta, se’n comprarien més”. Va insistir que permetre-ho suposaria “una revolució, un abans i un després”, ja que serviria per transmetre “tranquil·litat” a la ciutadania. No obstant, fonts de l’Executiu regional van rebaixar les seues expectatives assegurant que de moment que “no es pot garantir la viabilitat” del pla anunciat per Aguado.

El preu màxim de les mascaretes es redueix fins als 62 cèntims

El Consell de Ministres va aprovar ahir un reial decret llei que recull, entre altres mesures, la rebaixa de l’IVA de les mascaretes quirúrgiques d’un sol ús del 21 al 4 per cent. Així, juntament amb la baixada del preu màxim de venda al públic fixada dijous passat a la Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments, les mascaretes quirúrgiques d’un sol ús passaran a tenir un preu màxim de 62 cèntims, un 35% inferior als 0,96 euros que tenien fins a la data. Aquesta reducció del gravamen de les màscares estarà en vigència fins al 31 de desembre del 2021.

tracking