SEGRE

EDUCACIÓ PROTESTES

La concertada treu al carrer milers de vehicles a tot Espanya contra la llei Celaá

Convocats per la Plataforma Més Plurals, els ciutadans protesten sobre l'asfalt en una marxa avalada per PP, Vox i Cs || Exigeixen la possibilitat de poder elegir quina educació donaran als seus fills

Vista general de la manifestació amb vehicles al passeig de la Castellana contra la llei d’Educació.

Vista general de la manifestació amb vehicles al passeig de la Castellana contra la llei d’Educació.EFE/JUANJO MARTÍN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de famílies es van manifestar ahir amb cotxe pels principals carrers de les ciutats de tot l’Estat per dir no a la reforma educativa, la Lomloe o llei Celaá, perquè consideren que retalla la llibertat dels pares per elegir l’educació dels seus fills i atempta contra la pluralitat del sistema actual.

Diferents caravanes de vehicles, tots adornats amb banderoles i globus taronges, van protagonitzar la protesta convocada per la Plataforma Més Plurals, que engloba la comunitat de l’educació concertada, en desenes de ciutats com Madrid, Logronyo, les cinc capitals de Castella-la Manxa, Saragossa, Oviedo, Càceres i Santander, entre altres.

Les manifestacions es van dur a terme al llarg de desenes de ciutats de tot l’Estat

L’epicentre de les marxes taronges, el color elegit per l’educació concertada per protestar contra el tracte discriminatori que, segons sostenen, els atorga el Govern central, va ser Madrid, amb una caravana de vehicles que va col·lapsar l’eix central del passeig de la Castellana en els dos sentits de la marxa entre les places de Cibeles i de Cusco, al costat de l’estadi Santiago Bernabéu.

Sota el constant xiulet del clàxon, uns 5.000 cotxes, segons la Delegació del Govern a Madrid, van participar en la protesta, la majoria secundada per famílies completes amb nens que van exhibir pancartes i banderes amb el lema “Stop llei Celaá”.

“Hem de poder elegir: el que vulgui educació laïcista, el que la vulgui religiosa, concertada o privada. Jo vull que em deixin elegir el que més els convé als meus fills”, van exigir uns pares que es van afegir a la manifestació amb els seus tres nens. Un altre pare va demanar a la ministra Isabel Celaá que escolti tots els ciutadans perquè la seua llei, va dir, “és injusta”, mentre que una altra parella amb nens va recordar al Govern que “els fills són dels pares”.

Les marxes que es van dur a terme en desenes de ciutats van estar recolzades pels grups de Partit Popular, Vox i Ciutadans, que van votar en contra dijous al Congrés al projecte de llei. Els dos primers van avançar que, una vegada entri en vigor la llei, la recorreran al Constitucional per “sectària” i contrària a la llibertat d’elecció de centre educatiu.

La protesta d’ahir és la quarta convocada per la plataforma des que es va iniciar la tramitació parlamentària, ja que consideren que la nova llei és un “atropellament” i una “autèntica aberració”, sense oblidar que, segons la seua opinió, pot afectar més de tres milions d’alumnes de l’escola concertada.

tracking