SEGRE

JUDICI 17-A

“Venien cap a mi i només vaig tenir temps d'obrir foc i abatre'ls'”

Declara al judici el mosso que va abatre 4 terroristes a Cambrils || L'agent lleidatana ferida explica: “En aquell moment vaig pensar que em quedaria allà, morta”

Imatge de la zona del passeig marítim de Cambrils on la policia va abatre els terroristes.

Imatge de la zona del passeig marítim de Cambrils on la policia va abatre els terroristes.ROGER SEGURA/ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El judici pels atemptats de Barcelona i Cambrils va entrar ahir en la tercera setmana amb el testimoni, entre altres agents, del mosso d’esquadra que va abatre 4 dels 5 terroristes en aquest últim municipi. Va explicar que va disparar amb el subfusell a una de les persones amb armilles que semblaven portar explosius. Aquest es va atansar cap a l’agent corrent amb una destral mentre cridava “Al·lahu-àkbar” (Al·là és gran) fins que el va abatre.

«Veig que vénen tres persones més, corrent de nou cap a la meua posició, amb tota la intenció d’arribar a mi i atacar-me. En aquell moment, al quedar-me sense munició al subfusell, puc agafar la meua arma reglamentària. Quan em giro, ja els tenia a sobre i cridaven “Al·lahu-àkbar”. Quan ja els tenia a sobre, només vaig tenir temps d’obrir foc i abatre’ls», va explicar. El testimoni va comentar que no ha pogut tornar a la feina, que li fa molta por que el reconeguin pel carrer i que està especialment preocupat per com aquest episodi afecta la seua família. Va afegir que no ha rebut cap indemnització ni per part del ministeri de l’Interior ni de la Generalitat. Així mateix, un dels agents dels Mossos que va disparar contra el cinquè jihadista, Omar Hichamy, va explicar que va percebre que l’atacant volia morir matant.

«

Em deia amb la mirada “et mataré”», va assegurar.

En aquesta sessió van declarar 13 agents dels Mossos. Tots els que van formar part de l’operatiu van assegurar que tenen estrès posttraumàtic i els dos que van abatre els assaltants no han estat reconeguts com a víctimes de terrorisme. El jutge Félix Alfonso Guevara no va permetre que els agents declaressin com a testimonis protegits rere una mampara.

A Cambrils, els cinc jihadistes van matar una dona en un atropellament al Club Nàutic, on una mossa d’esquadra, d’origen lleidatà, va quedar ferida de gravetat al ser també atropellada. Aquesta agent va explicar que va pensar que es quedava “allà morta. Quan em vaig aixecar no sabia si era un somni”. Va relatar com el vehicle en el qual viatjaven els terroristes “em passa per sobre sense que pugui fer res. A continuació perdo el coneixement”, va recordar, i va dir que encara té seqüeles psicològiques. “El següent que recordo és estar ajaguda a terra, intento aixecar-me”, va dir l’agent que complia tasques de seguretat ciutadana a Cambrils. Amb sang al cap i sense una sabata, veu una dona estirada a terra i individus també a terra amb “una espècie de cinturó agafat al tòrax amb botelles de plàstic i paper d’alumini” enganxats al cos. “És en aquell moment que veig clarament que era un atemptat en tota regla i trec l’arma i començo a disparar quan un d’ells es mou”, va explicar.

“Veig un altre individu que em passa pel costat, continuo disparant i em quedo sense munició.” Un altre dels atacants se li presenta davant i ella li demana que no avanci més. A partir d’aquell moment, recorda sentir-se “marejada” i no veu el seu company, que va abatre quatre dels terroristes.

tracking