SEGRE

CORRUPCIÓ JUSTÍCIA

Penes de fins a 15 anys per la visita del papa a València

Crespo i Correa, capitostos de la trama Gürtel, afronten les condemnes més grans || Van cobrar 3,2 M€ en contractes il·legals

Álvaro Pérez, Francisco Correa i Pablo Crespo, en el judici.

Álvaro Pérez, Francisco Correa i Pablo Crespo, en el judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Nacional ha imposat penes de fins a 15 anys i 5 mesos de presó per als principals responsables de la trama Gürtel per la visita del papa Benet XVI a València l’any 2006 al considerar provat que van incórrer en múltiples delictes de prevaricació, malversació, frau, suborn i blanqueig, entre altres. La sentència imposa penes de presó a 19 dels 23 acusats en la causa.

El tribunal fixa la condemna més gran per a l’exdirigent del PP gallec Pablo Crespo. Al líder de la xarxa, Francisco Correa, li imposa 13 anys i 7 mesos de presó; i a Álvaro Pérez, àlies el Bigotes, 6 anys i 9 mesos. Els tres ja estaven condemnats per altres peces del cas.

L’exdirector de RTVV Pedro García Gimeno ha estat condemnat a 6 anys i 9 mesos de presó

També ha condemnat a 6 anys i 9 mesos l’exdirector de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) Pedro García Gimeno, i a 11 i 7 mesos al vicepresident de l’empresa Teconsa José Luis Martínez Parra.

La resta d’acusats tenen penes que van des dels vuit mesos de presó a tres anys. Dos persones van ser absoltes i dos processats han mort: l’expresident de les Corts Valencianes i exdirector general de la Policia Juan Cotino; i Luis Sabater, exdirectiu de l’RTVV.

L’Audiència Nacional ha jutjat en aquesta branca del cas Gürtel l’adjudicació il·legal al grup de Correa del contracte de subministrament de pantalles, so i megafonia per a la visita del papa Benet XVI a València per a la V Trobada de la Família, el juliol del 2006.

Després de valorar les proves, el tribunal conclou que el director general de l’RTVV va adjudicar directament a Teconsa, empresa interposada pel grup Correa, un contracte de subministrament de pantalles, so i megafonia amb finalitat d’enriquiment il·lícit pel sobrecost de 3,2 milions d’euros pagats. El contracte es va firmar per un preu excessiu amb la col·laboració dels empleats públics de l’RTVV, es va dotar d’aparença de legalitat i després els diners que va cobrar Teconsa es van canalitzar cap als diferents beneficiaris a través d’un entramat de factures fictícies i irregulars.

tracking