SEGRE

Les presons notifiquen a Forcadell i Bassa que han de reingressar ja a la presó

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.

L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les presons de Puig de les Basses, a Figueres (Girona), i de Wad Ras, a Barcelona, han rebut la notificació en què el Suprem acorda suspendre el tercer grau a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i a l’exconsellera Dolors Bassa, per la qual cosa les han avisat perquè reingressin aquest divendres.

El Tribunal Suprem ha revocat aquest divendres el tercer grau concedit per la Generalitat als nou condemnats a presó pel "procés" per considerar-lo prematur, que tampoc no podran gaudir del règim flexible que els permetia l’article 100.2 del reglament penitenciari per no estar connectat amb la reinserció.

Dels nou presos del procés, únicament Forcadell i Bassa seguien en tercer grau penitenciari -pel que anaven a adormir a presó de dilluns a dijous-, ja que el jutjat de vigilància penitenciària se'l va mantenir a l’espera que resolgués el Suprem.

Segons han informat fonts penitenciàries, les presons de Puig de les Basses i la de Dones de Barcelona, la de Wad Ras, han rebut ja la notificació oficinal de les resolucions del Suprem amb relació a la pèrdua del tercer grau de Bassa i Forcadell.

Una vegada rebuda la notificació, els centres penitenciaris s’han posat en contacte amb els afectats per informar-los que havien de reingressar al centre aquest mateix divendres.

Precisament, la Assemblea Nacional Catalana (ACN) ha convocat per a aquesta tarda una protesta amb onze marxes de vehicles per protestar contra la revocació del tercer grau als presos del procés, amb la previsió que culminin davant els centres penitenciaris en què han de reingressar en les pròximes hores Bassa i Forcadell.

tracking