SEGRE

POLÈMICA EXÈRCIT

Militars en actiu donen suport als retirats que parlaven de fer un cop d'Estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar d’oficials i suboficials en actiu pertanyents a la IX Promoció d’Artilleria (que es va cursar del 1982 al 1985) haurien intercanviat missatges a través d’un grup de WhatsApp en el qual es feien proclames donant el seu suport als militars retirats que parlaven d’“afusellar 26 milions de persones” o dur a terme “un cop d’Estat”.

En aquestes converses, avançades pel diari Público.es, també s’intercanviaven missatges d’extrema dreta i crítiques cap al Govern de coalició.

Els oficials elogien els comandaments retirats perquè els seus missatges “són el sentiment de molts”

Aquesta informació posa en qüestió les explicacions que la ministra de Defensa, Margarita Robles, va fer en resposta als manifestos militars ultradretans remesos al rei Felip VI i als xats colpistes d’alts caps retirats, quan va assegurar que aquests no afectaven, ni representen en absolut, l’Exèrcit perquè els seus autors no estan en actiu. Segons la ministra, aquest tipus de comportaments o d’ideologia no té res a veure amb la naturalesa de les Forces Armades espanyoles, que “sempre actuen en el marc de la Constitució”. No obstant, en aquest nou xat alguns dels missatges acusen de “traïdor” el que va donar a conèixer l’existència del grup de

WhatsApp

dels antics comandaments, i ataquen directament l’Executiu espanyol.

“Aquesta gentussa que retorça les lleis a la seua voluntat per veure si de passada acaben amb la nació i el rei”, apunten, “i s’atreveixen a atacar un grup quan no saben que és el sentiment de molts”.

D’altra banda, els militars fins i tot adverteixen que davant dels “atacs” del vicepresident Pablo Iglesias a la monarquia, “qualsevol dia es trobarà amb la mà oberta”.

tracking